Με το 20o Χορωδιακό Φεστιβάλ ξεκινούν σήμερα Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις της 16ης Γιορτής Χαλβά Φαρσάλων, στις 20:30, στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων.

Στο Φεστιβάλ θα εμφανιστούν οι εξής χορωδίες: Μικτή Χορωδία Ν. Αγχιάλου, Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου Άρτας «Νικόλαος Σκουφάς», Μικτή Χορωδία Βουνιατάδων Κέρκυρας και Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει γνωστά χορωδιακά τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου. Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση έχει ο Κων/νος Μάτης. Θα ακολουθήσει ροκ συναυλία στο κέντρο της πόλης με τον Γιώργο Δραγάζη και τους μαθητές της μουσικής Σχολής του ΟΠΑΚΠΑ Δ Φαρσάλων με ώρα έναρξης 10 το βράδυ στον πεζόδρομο της οδό Πατρόκλου.

Μια εκρηκτική ροκ συναυλία με τραγούδια του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου  «Ξύλινα Σπαθιά», «Τρύπες», «Magic de Spell» «Scorpions”, “Europe”, Joe Satriani, Steve Vai, Παύλος Σιδηρόπουλος και κομμάτια της προσωπικής δουλειάς του Γ. Δραγάζη.

  ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Αύριο Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου κορυφαία ημέρα των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

  • Ώρα 20:45 Προσέλευση επισήμων
  • Ώρα 21:00 Ξενάγηση επισήμων στα περίπτερα
  • Ώρα 21:30 Χαιρετισμοί Επισήμων
  • Ώρα 22:00 Συναυλία με την Έλλη Κοκκίνου

«Έχοντας δημιουργήσει μια  “μαγική σχέση” με το κοινό που την ακολουθεί πιστά σε κάθε της βήμα,   η Έλλη Κοκκίνου θα μας παρουσιάσει ένα εκρηκτικό πρόγραμμα γεμάτο απ’ τις επιτυχίες της που έχουμε όλοι τραγουδήσει και χορέψει δυνατά! Με τις μεγάλες τις επιτυχίες «Masai», «Δε Γίνεται», «Αγόρι Μου», «Θα Περιμένω», «Έρωτά Μου», «Κοσμοθεωρία», «Χαρταετός», «Κι Άλλο», «Ταλέντο», «Να Με Προσέχεις», «Ήταν Ψέμα» ,  «Τι Της Έχεις Βρει» «Ειλικρινά» , αλλά και το νέο της hit «Πάμε γι’ άλλα», η Έλλη Κοκκίνου θα μας εντυπωσιάσει για ακόμη μια φορά!

ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ

Η αυλαία στην 16η Γιορτή Χαλβά θα πέσει την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου (ώρα έναρξης 20:00) με το 13ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο οποίο θα εμφανιστούν τα συγκροτήματα των συλλόγων:

  • Σύλλογος Ηπειρωτών Φαρσάλων & Περιχώρων
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Ντόπιων Επαρχίας Φαρσάλων «Ο Ενιπέας»
  • Χορευτικό Τμήμα ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων

Η βραδιά ολοκληρώνεται με την Ρεμπέτικη-Λαϊκή  Βραδιά  στην οποία θα εμφανιστεί η Κατερίνα Τσιρίδου (με ώρα έναρξης 21:30)

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργούν:

α) εργαστήριο παρασκευής Χαλβά Φαρσάλων,

β) περίπτερο όπου θα προσφέρεται το φημισμένο προϊόν,

γ) περίπτερο πώλησης του παραδοσιακού προϊόντος,

δ) περίπτερα τοπικών παραγωγών και

ε) περίπτερα συλλόγων και φορέων.

Τα περίπτερα για το προβαλλόμενο προϊόν όσο και τα περίπτερα της 9ης Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων θα εγκατασταθούν πλησίον της Πλατείας Δημαρχείου από το ύψος του περιπτέρου μέχρι το κατάστημα της Τράπεζας ΑLPHA BANK (οδός Λαμίας).