Με μεγάλη συμμετοχή και σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στα Φάρσαλα ο «3ος Μυρμιδόνων Άθλος».

Ο αγώνας που πλέον έχει γίνει θεσμός και έχει μπει στο πανελλαδικό αθλητικό καλεντάρι, περιελάμβανε αγώνα δρόμου βουνού trail, μήκους 21 χιλιομέτρων με πάνω από 1.000 μέτρα θετικής και αρνητικής υψομετρικής.

Έλαβε χώρα στο αισθητικό αλσύλλιο της πόλης, δίνοντάς τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να θαυμάσουν διάφορα αρχαιολογικά, ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία, όπως για παράδειγμα τα αρχαία τείχη, τη νότια πύλη της Ακρόπολης, το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, τον Πύργο Καραμίχου, τις παραδοσιακές δεξαμενές στο Βαρούσι, αλλά και να απολαύσουν τις μυρωδιές της φύσης σε ένα πανέμορφο ορεινό τοπίο, όπου οι εικόνες παραπέμπουν στην ομηρική εποχή του βασιλείου των Μυρμιδόνων και του ξακουστού Αχιλλέα με θέα την πόλη, τον θεσσαλικό κάμπο, τον Όλυμπο και τον Κίσσαβο.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 9 το πρωί από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φαρσάλων κ. Γιάννη Δημακόπουλο, ενώ για την ομαλή και επιτυχημένη διεξαγωγή του συμμετείχε πλήθος εθελοντών από διάφορους φορείς.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν εθελοντικά τα μέλη του συμβουλίου της Κοινότητας Φαρσάλων, οι Ενεργοί Πολίτες Φαρσάλων, ο Εμπορικός Σύλλογος Φαρσάλων, ο Σύλλογος Ηπειρωτών, ο Σύλλογος Μικρασιατών, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το 2ο Σύστημα Προσκόπων, η Κοινότητα Βαμβακούς, καθώς και υπάλληλοι του Δήμου Φαρσάλων.

Επίσης πολύτιμες υπηρεσίες πρόσφεραν, ο ΕΟΔΥΑ, το ΕΚΑΒ, το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, το Πυροσβεστικό κλιμάκιο, η ομάδα του φυσικοθεραπευτή κ. Βασίλη Καραδήμα και ο γιατρός του αγώνα κ. Φώτης Θωμάς.

Πρώτος στον αγώνα τερμάτισε ο Παναγιώτης Μακρίδης (DRC Athens) με χρόνο 1:48:59, δεύτερος ο Γεώργιος Μπρίζης 1:52:38, ενώ στην τρίτη θέση ο Δημήτρης Βλιώρας 1:52:45 (Δρομείς Τυρνάβου).

Πρώτη γυναίκα τερμάτισε η Κατερίνα Μποσκοπούλου με χρόνο 2:08:19 (BALIOTIS NATURE TRAIL), δεύτερη η Κρυσταλία Κουτσιμάνη 2:12:19 (VASKOS TRAINING- ΣΔ ΤΡΙΚΑΛΩΝ) και στην τρίτη θέση η Αγγελική Δέλλα 2:35:27 (Σ.Δ.Υ ΑΓΙΑΣ).

Στο άγαλμα του Αχιλλέα στην πλατεία Δημαρχείου πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις από στελέχη της Δημοτικής Αρχής Φαρσάλων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας που ήταν ο χορηγός του «3ου Μυρμιδόνων Άθλου».

Τον αγώνα που παρουσίασε ο Δημοσιογράφος κ. Σωτήρης Κέλλας, συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Φαρσάλων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την ΕΟΣΛΜΑ-Υ, το Running Team Φάρσαλα και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας.