Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ » στη Μουσική Σκηνή «ΜΥΛΟΣ 1927»

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε και ευχαρίστησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ».

Τόνισε ότι είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί - ειδικά μετά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας- να διασκεδάσουμε και να ξεφύγουμε για λίγο από τους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Δυστυχώς το σχολείο του σήμερα δεν έχει καμιά σχέση με το σχολείο του χθες. Βιώνουμε καθημερινά το εργασιακό άγχος ως αποτέλεσμα της απέραντης γραφειοκρατίας και ως αποδέκτες των κοινωνικών και εκπαιδευτικών προβλημάτων.

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα είναι ένας κορυφαίος θεσμός, που κατοχυρώθηκε μέσα από πολύχρονους, μαζικούς και σκληρούς αγώνες του κόσμου της εργασίας, συμβάλλοντας τα μέγιστα σε μεγάλες κοινωνικές νίκες, εργασιακές κατακτήσεις. Σήμερα, όμως, βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη καμπή.

Παρόλες τις αδυναμίες, ο ρόλος των συνδικάτων είναι ουσιαστικός, καίριος και αναντικατάστατος. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο το οποίο να υποκαθιστά τις αξίες της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας που αυτά εκφράζουν.

Κλείνοντας  τόνισε ότι ο Σύλλογος στέκεται ΠΑΝΤΑ αρωγός στα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων και προσφέρει συνδικαλιστική και νομική στήριξη στους συναδέλφους που έχουν ανάγκη.

Παράλληλα έχει προσφέρει σημαντική οικονομική βοήθεια σε συναδέλφους που καταστράφηκαν τα σπίτια τους από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ισότητας κ.Βασίλειος Σίμος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κιλελέρ  κ. Σπύρος Καλέτσιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τεμπών κ.Ιωάννης Κοντογιάννης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας κ.Κων/νος Γκόλτσος ,η Σύμβουλος Εκπαίδευσης και  μέλος τουΔ.Σ. Ν. Π. «Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας» κ.Ελένη Ξυνοπούλου, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Π.Φ.Α. Λάρισας κ. Κώστας Τσιτώτας και πλήθος συναδέλφων