Πανδήμως εορτάστηκε στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, η μνήμη του μεγάλου Ιεράρχου και προστάτου των ορφανών και των πονεμένων, του ανθρώπου του Θεού και καλού Ποιμένος, Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού και μυροβλύτου.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως και Προϊστάμενος της Ενορίας Αρχιμ. κ. Ιγνάτιος Μουρτζανός, συμπαραστατούμενος από τους εφημερίους του Ναού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Σωτήριος Αποστολόπουλος, αναφερθείς στις αρετές του μεγάλου μύστου της χάριτος, του θαυματουργού Αγίου Νικολάου, ο οποίος σε όλη του τη ζωή προσπάθησε να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων, χαρίζοντάς τους την ελπίδα και τη βεβαιότητα της αιωνίου ζωής.

Προ της απολύσεως, ο π. Ιγνάτιος αφού μετέφερε πρωτίστως, τις ευχές του Ποιμενάρχου μας κ. Ιερωνύμου, ο οποίος έχει προσβληθεί από την ασθένεια του κορονοϊού που αυτές τις μέρες βρίσκεται σε έξαρση στην πόλη μας, ευχαρίστησε τους άρχοντες και τον λαό για τη συγκινητική τους προσευχητική παρουσία, ευχηθείς ο προστάτης Άγιος μας να γίνεται καθημερινά Κανόνας Πίστεως και Εικόνα πραότητος για όλους τους Χριστιανούς που διψούν για μετάνοια και σωτηρία.