Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και το Τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνδιοργάνωσαν με επιτυχία την προβολή του ντοκιμαντέρ “το Στάρι”, μια παραγωγή της ομάδας historistai, στο Θέατρο Κώστας Τσιάνος.

Την εκδήλωση προλόγισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών κ. Πάνος Σάπκας και η επιστημονική υπεύθυνη του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων Κ. Κόντσα.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων “Η Ιστορία συμβάλλει στην κατανόηση του κόσμου. Παρέχει σε όσους τη γνωρίζουν μια βαθιά κατανόηση της ηθικής.

Η γνώση της, μας ενισχύει με σημαντικές δεξιότητες, όπως είναι η ικανότητα αξιολόγησης στοιχείων, η ερμηνεία γεγονότων και η διαχείριση κρίσεων.

Είναι ένας συνεχής διάλογος ανάμεσα στο παρόν και στο παρελθόν. Καλλιεργεί τη συνείδηση, δίνει μαθήματα ζωής και πολιτισμού, προετοιμάζει τους πολίτες του αύριο. Είναι λοιπόν σημαντική για όλους. Μας αφορά όλους."

Η ιστορικός-επιμελήτρια του ντοκιμαντέρ Μαρία Σαμπατακάκη μίλησε στο κοινό γιατον ρόλο της Δημόσιας Ιστορίας, τη συνεισφορά της στην επανεκτίμηση της ιστορίας, τον ρόλο του ιστορικού ντοκιμαντέρ και βεβαίως για το πρόβλημα του  επισιτισμού στην κατοχική Ελλάδα και τις πολύπλοκες παραμέτρους που οδήγησαν σ' αυτή την κατάσταση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και στο πλαίσιο κύκλου δράσεων “ΤΡΟΦΗ” που συνδιοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και το Τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.