Μετά την ανακοίνωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λάρισας, κ. Σωτήρη Γιαννακοπούλου ότι η παρούσα θα είναι η τελευταία θητεία του στο Επιμελητήριο και εν όψει των επικείμενων εκλογών του Δεκεμβρίου 2024, τα εκλεγμένα μέλη της Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης με δημοκρατικές διαδικασίες, επέλεξαν ως επικεφαλής της για τις επερχόμενες εκλογές τον κ. Νίκο Ντάγκα.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής: 

«Ο κ. Ντάγκας είναι μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Λάρισας επί 22 χρόνια, ενώ έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, είναι μέλος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας και εκπρόσωπος του φορέα σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης.

Η Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση σε όλα τα χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του Επιμελητηρίου Λάρισας με προέδρους τον Δημήτρη Γκουντόπουλο, Γιώργο Σαγρή και Σωτήρη Γιαννακόπουλο κατάφερε να αναδείξει τον επιμελητηριακό θεσμό σε έναν ισχυρό και αξιόπιστο συνομιλητή σε τοπικό επίπεδο αλλά και εθνικό, άνοιξε τις πόρτες του επιμελητηρίου σε όλους τους επιχειρηματίες ανεξάρτητου μεγέθους και πολιτικής ή κομματικής ταυτότητας, δημιούργησε και στήριξε τον θεσμό της γυναικείας επιχειρηματικότητας, αξιοποίησε ευρωπαϊκά προγράμματα προς στην κατεύθυνση ανάπτυξης και στήριξης των επιχειρήσεων, τοποθέτησε τα τοπικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές με πολλαπλές δράσεις εξωστρέφειας, πρότεινε στην πολιτεία την δημιουργία και ένταξη του αγροτικού τμήματος.

Άφησε το αποτύπωμα του Επιμελητηρίου Λάρισας ως ενός ουσιαστικού εταίρου στην αντιμετώπιση των μικρών αλλά και μεγάλων προβλημάτων του νομού, της περιφέρειας αλλά και της χώρας και ειδικά τα τελευταία που σημαδεύτηκαν από τις συνεχόμενες κρίσεις.

Κάναμε πολλά και μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα, σε μια εποχή που οι μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις βιώνουν το φάσμα του αφανισμού. Η ομάδα της Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης (εκλεγμένοι και μη) θα συνεχίσει την προσπάθεια για ένα επιμελητήριο ανοιχτό, σύγχρονο, που καθημερινά θα διεκδικεί, θα προτείνει και θα προσφέρει υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής και των επιχειρήσεων-μελών του.

Επαναπροσδιορίζοντας τις προτεραιότητες και τους στόχους, στις εκλογές του Δεκεμβρίου του 2024 διεκδικούμε εκ νέου την εμπιστοσύνη των συναδέλφων και συνεχίζουμε να υλοποιήσουμε το κοινό όραμα, ένα όραμα που δεν αφορά απλά στο να διαχειριστεί έναν φορέα, αλλά να κατευθύνει την επιχειρηματική κοινότητα σε μια προοπτική επιβίωσης και ανάπτυξης μέσα στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, με παρεμβάσεις, ενέργειες και ουσιαστικές δράσεις.

Το εγχείρημα ούτε εύκολο ούτε απλό είναι. Ο Επιμελητηριακός θεσμός έχει ανάγκη την συμμετοχή και την δράση όλων μας. Ως Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση στο αμέσως επόμενο διάστημα θα παρουσιάσουμε τους άξονες, τις θέσεις και το πλαίσιο αρχών μας, ώστε να ανοίξει ένας γόνιμος, εποικοδομητικός και ανοιχτός διάλογος , προκειμένου ως επιχειρηματική κοινότητα να συνδιαμορφώσουμε το πλαίσιο δράσης της επόμενης μέρας.

Με ενότητα και συμμετοχικότητα σε μια κοινή προσπάθεια που θα υπηρετεί το Επιμελητήριο και θα εκπροσωπεί τις επιχειρήσεις».