Ο διαγωνισμός «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», για τους μαθητές Β’, Γ’ Γυμνασίου και Α’ , Β’ , Γ’ Λυκείου θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 9:00-12:00 π.μ. στο σχολικό συγκρότημα του 15ου Γυμνασίου και 14ου Λυκείου (Χασιώτη, Νέα Πολιτεία).

Στη φάση αυτή συμμετέχουν μόνο οι 94 επιτυχόντες της πρώτης φάσης του διαγωνισμού «ΘΑΛΗΣ».

Aπό το Παράρτημα Λάρισας της ΕΜΕ "παρακαλούνται οι επιτυχόντες μαθητές να βρίσκονται στο εξεταστικό κέντρο στις 8.30 π.μ. και να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας.

Η εξέταση αυτή θα προκρίνει μαθητές από όλη τη χώρα που θα λάβουν μέρος στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», στις 24 Φεβρουαρίου 2024. Εκεί δημιουργούνται οι Εθνικές Ομάδες Μαθηματικών, που εκπροσωπούν τη χώρα σε μεγάλους διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς".

Η διοίκηση του Παραρτήματος Λάρισας της ΕΜΕ "ευχαριστεί το προσωπικό της Δ.Δ.Ε. Λάρισας, τους οικοδεσπότες διευθυντές σχολείων του σχολικού συγκροτήματος που θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό κ.κ. Μ. Ζάχο και Θ. Παππά, τους διευθυντές και τους μαθηματικούς των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, καθώς και όλους τους μαθηματικούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που συνεργάστηκαν για την προετοιμασία της διαγωνιστικής διαδικασίας".