Κυκλοφόρησαν την Δευτέρα, στην αγορά της Θεσσαλονίκης, τα πρώτα γαλακτοκομικά προϊόντα ΑΓΝΟ από την Ελληνικά Γαλακτοκομεία η οποία είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ιστορικής βορειοελλαδίτικης μάρκας.

Πρόκειται για 21 προϊόντα (γάλα, γιαούρτι, βούτυρο, επιδόρπια) τα οποία φτιάχνονται με γάλα της Μακεδονικής γης και σεβασμό στις παλιές συνταγές. Οι σύγχρονοι έλεγχοι στη διαδικασία παραγωγής εξασφαλίζουν την πλούσια, αυθεντική γεύση και ποιότητα της παλαιάς ΑΓΝΟ. 

Η ΑΓΝΟ ιδρύθηκε το 1950 ως συνεταιριστική βιομηχανία γάλακτος της Ένωσης Αγελαδοτροφικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης και αποτέλεσε την πρώτη γαλακτοβιομηχανία που εμφιάλωσε παστεριωμένο γάλα στην Ελλάδα. Για αρκετές δεκαετίες τα προϊόντα της έμπαιναν καθημερινά σε κάθε ελληνικό σπίτι, ώσπου το 2013, μετά από ατυχείς συγκυρίες, διέκοψε κάθε παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα. 

Το 2022 ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία, των αδερφών Σαράντη, απέκτησε το εργοστάσιο στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και το εμπορικό σήμα της ΑΓΝΟ, αναβιώνοντας την ιστορική γαλακτοβιομηχανία.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr