Η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την εισαγωγή του στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Μαρινάκης συνεχάρη όσους εξελέγησαν και τόνισε ότι πριν από 4 μήνες είχαμε διπλές εθνικές εκλογές όπου -όπως είπε- καταγράφηκε η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στη ΝΔ και στο πρόσωπο του πρωθυπουργού. Επισήμανε επίσης ότι το αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο φανέρωσε τις πολιτικές επιλογές των πολιτών, και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα αποτελέσματα τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου γύρου. «Με τα πόδια γειωμένα στη γη θα πορεύεται η κυβέρνηση. Θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας σε συνεργασία με όλους τους φορείς», είπε ο κ. Μαρινάκης.

Για το κατά πόσο στη Θεσσαλία και στο δήμο Χαλανδρίου μπορεί να έπαιξαν ρόλο οι δηλώσεις του κ. Αυγενάκη και του κ. Γεωργιάδη αντίστοιχα σε σχέση με τις αποζημιώσεις και με το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Μαρινάκης απάντησε:

«Επειδή έχει γίνει πολλή συζήτηση γι αυτές τις δηλώσεις, κατ' αρχάς στέκομαι περισσότερο στο θέμα της Θεσσαλίας. Επειδή δεν είμαστε μια κυβέρνηση τριών μηνών, είμαστε μια κυβέρνηση τεσσάρων ετών και τριών μηνών υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις όπου αποδεικνύεται το εντελώς αντίθετο. Ότι η κυβέρνηση δεν νομοθετεί ούτε χρηματοδοτεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση - κι αλλοίμονο αν το έκανε - με βάση την πολιτική προέλευση του κάθε δημάρχου ή του κάθε περιφερειάρχη. Και αν υπάρχει έστω και μία περίπτωση που παρατηρήθηκε υποχρηματοδότηση, μη συνεννόηση, μη συνεργασία με κάποιον αυτοδιοικητικό, από οποιοδήποτε μέλος της κυβέρνησης, λόγω του ότι δεν ανήκει στο δικό μας πολιτικό χώρο, ε! πιστέψτε με ότι θα 'χε γίνει μια καταγγελία, θα είχε ακουστεί κάτι, θα είχε γίνει κάτι. Δεν υπάρχει τίποτα. Είναι λόγια του αέρα όλες αυτές οι καταγγελίες».

Είπε κατηγορηματικά πως είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να συνδεθούν ποτέ οι αποζημιώσεις ή η διαδικασία της αποκατάστασης όλων των ζημιών που προκάλεσε κάθε φυσική καταστροφή με βάση το από πού προέρχεται πολιτικά ένας δήμαρχος ή ένας περιφερειάρχης.

Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το σύνολο των περιφερειαρχών και μάλιστα λόγω ειδικών συνθηκών ο πρώτος που θα συναντήσει αύριο θα είναι ο κ. Κουρέτας.

iefimerida.gr