Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο, πραγματοποίησε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης, το πρωί της Πέμπτης, 4 Ιανουαρίου 2024.

Ο κ. Σερέτης ενημέρωσε τον δήμαρχο Λαρισαίων αναφορικά με την πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού, H1N1 και κοινής γρίπης στην περιοχή ευθύνης του Δήμου. Στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και ενημέρωσης του κοινού, στη βάση και σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ, αποφασίστηκε να εκκινήσει άμεσα σχετική ενημερωτική καμπάνια, σε συνεργασία των δύο οργανισμών.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων ενημερώθηκε αναφορικά με την πορεία εργασιών αποκατάστασης στο κτίριο της ΤΟΜΥ Γιάννουλης, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Σερέτη, το επόμενο διάστημα αναμένεται η υπηρεσία να καταστεί πλήρως λειτουργική για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Παράλληλα, ο κ. Σερέτης ενημέρωσε τον κ. Μαμάκο για την πορεία εργασιών ολοκλήρωσης της ΜΕΘ Παίδων στο ΠΓΝΛ, καθώς και για τα έργα, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, που υλοποιούνται στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, Πανεπιστημιακό και Γενικό.

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκα, σήμερα, τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, κ. Φώτη Σερέτη. Η συνεργασία Δήμου Λαρισαίων και 5ης ΥΠΕ υπήρξε ιδιαίτερα στενή και εποικοδομητική όλο το προηγούμενο διάστημα και θα συνεχίσουμε στο ίδιο πνεύμα καλής συνεννόησης και συνεργειών.

Στις πρώτες ενέργειες που προβαίνουμε άμεσα είναι η έναρξη ενημερωτικής καμπάνιας για τους πολίτες, στο πλαίσιο και σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ, για την πρόληψη και τα μέτρα προφύλαξης από τη μετάδοση του κορωνοϊού, αλλά και της γρίπης, καθώς το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται έξαρση κρουσμάτων και στην περιοχή ευθύνης μας», σημείωσε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, με αφορμή τη συνάντηση με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ.