Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά» Αθανάσιος Μαμάκος, αναφέρει τα εξής: 

"Η απόφαση της δημοτικής αρχής για την σύγκληση σήμερα κατεπείγουσας έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για την σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα έχει την ευθύνη για την διοργάνωση, λειτουργία και διαχείριση του θεματικού Πάρκου των Ευχών, αποτελεί ομολογία αδιαφάνειας και προσπάθεια εκ των υστέρων νομιμοποίησης μίας διαδικασίας, την οποία και εμείς ως αξιωματική αντιπολίτευση και οι άλλες παρατάξεις έγκαιρα είχαμε στηλιτεύσει.
Μέσω της ανάθεσης των εργασιών του Πάρκου στον Αναπτυξιακό Οργανισμό, ο κ. Καλογιάννης επιχείρησε να παρακάμψει τις διαφανείς οδούς λειτουργίας του δήμου για μία σειρά οικονομικών συναλλαγών πολλών χιλιάδων ευρώ για τις εορταστικές εκδηλώσεις, αγνοώντας επιδεικτικά για μία ακόμη χρονιά τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις τόσο σε επίπεδο προτάσεων, όσο και διασφάλισης του θεσμικού ελέγχου.
Σήμερα λοιπόν, κατανοώντας το αδιέξοδο στο οποίο τον οδήγησε αυτή η επιλογή ζητάει από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να του δώσουν λευκή επιταγή και να νομιμοποιήσουν στα τυφλά τις επιλογές του.
Δε θα του δώσουμε το άλλοθι που ζητά. Αποφασίσαμε να απέχουμε από την έκτακτη συνεδρίαση ως παράταξη «Λάρισα Μπροστά», επιφυλασσόμενοι για κάθε ενέργεια που θα διασφαλίσει τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον".