Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023, στην παραλία Αγιοκάμπου Λάρισας, οι μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, έγιναν μια αγκαλιά για το περιβάλλον.

Με αμέριστη φροντίδα, ζήλο και ενδιαφέρον, ταξίδεψαν από τη Λάρισα έως τον Αγιόκαμπο και υπό τον συντονισμό των δασκάλων του σχολείου και του Αν. Υπευθύνου του ΚΕΠΕΑ Κισσάβου – Ελασσόνας κ. Σπανού Κωνσταντίνου καθάρισαν και απομάκρυναν σκουπίδια και άχρηστα υλικά από το χώρο του Λιμανιού, την παραλία έως το Ξενοδοχείο “Golden Beach” και την παραλία πίσω από το λιμάνι.

Οι μαθητές, η δράση των οποίων έγινε στα πλαίσια του Ευρωπαΐκού προγράμματος “Choice” κατάφεραν μέσα σε δύο ώρες να γεμίσουν πάνω από 2 μεγάλους κάδους σκουπιδιών στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα σε όλους ότι το βιώσιμο περιβάλλον, οι ακτές και οι θάλασσες είναι υπόθεση όλων και οφείλουμε να τις μεταφέρουμε καθαρές από γενιά σε γενιά. 

Την δράση υποστήριξαν επίσης ο Δήμος Αγιάς δια του Αντιδημάρχου κ. Ντάγκα που εφοδίασε τους μαθητές με γάντια, σακούλες και νερά, το Λιμεναρχείο Αγιοκάμπου που ενημέρωσε τους μαθητές για το ρόλο και την ασφάλειά που παρέχει σε λουόμενους και επισκέπτες στην παράκτια ζώνη και το ξενοδοχείο Golden Beach προσφέροντας ροφήματα και σνακ.