Το Πάρκο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής στη συνοικία Αμπελοκήπων ξαναζωντάνεψε! Σκουπίστηκε, καθαρίστηκε, απέκτησε χρώματα κι έγινε μια πραγματική όαση ομορφιάς!

«Δράστες»,  οι μαθητές και μαθήτριες του 12ου Γυμνασίου Λάρισας, που έπιασαν πινέλα, κουβάδες με χρώματα, εργαλεία αλλά και … σκούπες και προσέφεραν εθελοντική εργασία για να εξωραΐσουν το Πάρκο της γειτονιάς τους.

Παγκάκια, πεζούλια, κάδοι απορριμμάτων βάφτηκαν κόκκινα, μπλε, κίτρινα που σε συνδυασμό με το γρασίδι και τα αγριολούλουδα του πάρκου δημιουργούν πολύ όμορφες εικόνες.

Κυρίως όμως καλλιεργείται στο σχολείο ένα πνεύμα εθελοντισμού αλλά και σεβασμού του δημόσιου χώρου.

Το 12ο Γυμνάσιο Λάρισας από φέτος υιοθέτησε το Πάρκο αυτό, υλοποιώντας και σχετικό Πρόγραμμα του Υπ. Παιδείας που προωθεί ανάλογες δράσεις. Η συντήρηση θα γίνεται σε τακτά διαστήματα από τον Όμιλο Αισθητικής Παρέμαβασης του σχολείου που συντονίζουν οι καθηγητές Αστέρης Λάσκαρης, Χαρούλα Καραθανάση και Βασίλης Τασιόπουλος.

Με την ευκαιρία αυτή το 12ο Γυμνάσιο ευχαριστεί την Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων για τη συνεργασία στην υλοποίηση τα δράσης.