Η  Κατασκήνωση στην Πόλη του Δήμου Λαρισαίων συνεχίζει να προσφέρει πολύτιμες εμπειρίες στα παιδιά για ένα δροσερό και δημιουργικό καλοκαίρι όπου η χαρά και η ψυχαγωγία συνυπάρχουν με τη μάθηση και την εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Κατασκήνωσης, οι μικροί κατασκηνωτές ενημερώθηκαν για θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής που εστίασαν  στην εκμάθηση και υιοθέτηση βασικών κανόνων ασφαλούς κυκλοφορίας τόσο  για τους πεζούς (διαβάσεις πεζών – φωτεινοί σηματοδότες – ενδείξεις και ερμηνεία  τους) όσο και για τους οδηγούς ποδηλάτου (ποδηλατόδρομοι – χρήση προστατευτικού κράνους) μαθαίνοντας ταυτόχρονα τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς προς  λοιπούς χρήστες των οδών. Η εκπαιδευτική δράση είχε στόχο να  ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για τους κινδύνους που υπάρχουν ώστε να γίνουν συνειδητοποιημένοι πολίτες, ικανοί να κινούνται στο δρόμο με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

   

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Αντώνιο Χαϊδά, Αστυνόμο Β’ της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Θεσσαλίας για τη συνεργασία και άριστη υποστήριξη του προγράμματος που υλοποιήθηκε σε όλες τις κατασκηνωτικές δομές.

Το πρόγραμμα «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 2023» εντάσσεται στο πλαίσιο της “Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει” και στο σχέδιο υποστήριξης της υποψηφιότητας της Λάρισας ως «Πόλη Φιλική στα παιδιά» της UNICEF.