Στη δράση “Μαζί μια Αγκαλιά” συμμετείχε η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Λάρισας, περνώντας το μήνυμα της πρόληψης.

Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Λάρισας, έχοντας πάντα ως γνώμονα τις αρχές του Ιπποκράτη και την προάσπιση της υγείας των νεογνών, βρεφών, παιδιών και εφήβων, συμμετείχε τη Κυριακή 23/04/2023 στη δράση “Μαζί μια Αγκαλιά” που συνδιοργανώνουν Υγειονομικοί Φορείς της Λάρισας με τη Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων.

Κεντρικό μήνυμα της συγκεκριμένης δράσης αποτελεί η πρόληψη και αυτός είναι ένας από τους στόχους για τους οποίους αγωνίζεται η Ένωση τα τελευταία 22 χρόνια, ως η παλαιότερη Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων στην Ελλάδα.

67 εκατομμύρια παιδιά από το 2019 έως το 2021 έχασαν δόσεις ή δεν έκαναν κανένα από τα βασικά εμβόλια, γεγονός που πήγε τον κόσμο περισσότερο από 10 χρόνια πίσω σε ότι αφορά τον παιδικό εμβολιασμό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ο.Η.Ε.

Παράλληλα ο αριθμός κρουσμάτων παγκοσμίως για μεταδοτικά νοσήματα, όπως η ιλαρά, πολλαπλασιάστηκε την ίδια χρονική περίοδο. Με αφορμή λοιπόν ότι η εβδομάδα 23-29 Απριλίου είναι η Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού, οι Παιδίατροι της Ένωσης ενημέρωσαν το κοινό και έλυσαν απορίες σε γονείς για την πρόληψη μεταδοτικών νοσημάτων μέσω του εμβολιασμού στα παιδιά και τους εφήβους, καθώς επίσης και για άλλα θέματα υγείας που ανιχνεύονται με τον προληπτικό παιδιατρικό έλεγχο.

Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Λάρισας αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθητοποίηση της σε θέματα πρόληψης και προάσπισης της υγείας και της ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων, η οποία θα εκφραστεί και σε άλλες εθελοντικές δράσεις και εκδηλώσεις που θα διοργανώσει στο άμεσο μέλλον”.