Στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, με τους δημοσιογράφους Γ. Ντσούνο και Χρ. Κούτρα, συμμετείχε η τ. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Σχετικά με τα ερωτήματα για το φορολογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, η Λαρισαία Βουλευτής εξήγησε αναλυτικά ότι «εμείς μιλάμε για δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών, για φορολογική δικαιοσύνη προς όφελος της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.

Αναφερόμαστε στην ολιγαρχία, σε όσους έχουν τον πλούτο στα χέρια τους, με μόνη στόχευση να διασφαλίσουμε ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και ισχυρό Κοινωνικό Κράτος για τους πολλούς, για παράδειγμα να ενισχύσουμε τις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η πρότασή μας για φορολόγηση του πλούτου είναι συγκεκριμένη, τεκμηριωμένη και κλιμακωτή, ώστε να μην αδικηθεί κανένας και αφορά τα μερίσματα εταιριών – “μαμούθ”.

Για τις πρώτες 50.000 ευρώ του διανεμόμενου μερίσματος, παραμένει ο συντελεστής φορολόγησης 5%. Το υπερβάλλον τμήμα πάνω από τις 50.000 και έως τις 100.000 ευρώ φορολογείται -και μόνο αυτό- με συντελεστή 10%. Και αν τα μερίσματα υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ, το επιπλέον και πάλι μέρος τους φορολογείται με 15%. Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που είχε δημοσιευτεί στο Βήμα τον Ιανουάριο, ανέφερε ότι έχουν “σπάσει ρεκόρ” οι εισηγμένες επιχειρήσεις και οι τράπεζες, με αύξηση 40% μέσα μόλις σε ένα έτος. Σε αυτές τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, οφείλουμε να παρεμβαίνουμε, όπως εξειδικευμένα περιέγραψα».

«Καμία φορολογία δεν θα αυξήσουμε στις μεσαίες και τις μικρές επιχειρήσεις», ξεκαθάρισε ρητά η Ευαγγελία Λιακούλη.

Επιπλέον, η τ. Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας τόνισε πως «επειδή μιλάμε περί επιχειρηματικότητας, είναι σημαντικό να αναδείξουμε πως οι επιχειρήσεις μαστίζονται από το ενεργειακό κόστος. Τριάντα μία επιχειρήσεις της βιομηχανικής περιοχής της Λάρισας, έκαναν αίτηση να συνδεθούν σε Α.Π.Ε. για να μειώσουν το κόστος της ενέργειας, αλλά οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν, καθώς δεν υπάρχει χωρητικότητα στο δίκτυο.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. απέτυχε σε αυτό το πεδίο. Αντιθέτως, εμείς στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουμε πως αποτελεί μείζον ζήτημα για τις επιχειρήσεις και καθίσταται επιτακτική η ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών για νέο δίκτυο, με χρηματοδότησή του από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, ώστε να ωφεληθούν οι επιχειρήσεις, αλλά και τα νοικοκυριά».

Απαντώντας σε ερώτημα για την προγραμματική θέση του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά τη μείωση του αφορολόγητου ορίου για τις γονικές παροχές, η Λαρισαία Βουλευτής σημείωσε πως «στο ΠΑΣΟΚ προτείνουμε τη μείωσή του, από τα 4,8 εκατομμύρια ευρώ, που ισχύει σήμερα κατά ανώτατη τιμή, σε 400.000 για κάθε γονέα. δηλαδή στις 800.000 συνολικά.

Περιουσία 4,8 εκατομμυρίων ευρώ, ή έστω περιουσία 800.000 ευρώ, εγώ δεν έχω, δεν γνωρίζω γονιός της μεσαίας τάξης ή ο φτωχός αδύναμος Έλληνας να έχει τέτοιου ύψους περιουσία για να μεταβιβάσει στα παιδιά του. Πρόκειται, και σε αυτή την περίπτωση, για κραυγαλέα ρύθμιση της Ν.Δ. υπέρ των ισχυρών γαλάζιων κολλητών της».