Στη Βουλή και στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιο απευθύνθηκε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, ζητώντας την άμεση μεταφορά στη Θεσσαλία κρίσιμων υπηρεσιών υπουργείων που εμπλέκονται στις διαδικασίες αποκατάστασης των «πληγών» που άφησαν Daniel και Elias, προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός, αλλά και άμεση ανταπόκριση στις πολύ-επίπεδες ανάγκες των πλημμυροπαθών, με την κατά το δυνατόν μικρότερη γραφειοκρατία.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η βουλευτής Λάρισας από την αίθουσα της Ολομέλειας:

«Δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο από το ότι βρισκόμαστε στην ‘’ώρα μηδέν’’. Να σας πω ότι πριν από λίγο μου έστειλαν μήνυμα οι άνθρωποι από το Σωτήριο της Λάρισας που είναι ένα από τα ‘’χωριά φαντάσματα’’. Βρίσκεται στην Κάρλα –συμβαίνει αυτο που ακριβώς είδατε στην τηλεόραση. Και μου λένε, λοιπόν, ότι δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ αποζημιώσεων. Αυτό πρέπει να το δείτε οπωσδήποτε. Καταθέτω και σχετική ερώτηση, αλλά περισσότερο για υπόμνηση σας το λέω. Δεν έχουν στρώματα. Δεν έχουν ρούχα. Δεν έχουν φαγητό. Δεν έχουν απολύτως τίποτα.

Και να σας πω και κάτι ακόμη, για να συνεννοούμαστε. Δε μπορεί αυτό να αντιμετωπιστεί από την Αθήνα. Και σε αυτό πρέπει να συμφωνήσουμε, κύριε υπουργέ. Πρέπει να δραστηριοποιηθούμε από εκεί. Από εκεί να ‘’βάλουμε πλάτη’’. Γιατί χάνεται μια ολόκληρη περιφέρεια. Φεύγουν τα παιδιά μας. Φεύγουν οι επιχειρήσεις. Δεν υπάρχουν σπίτια. Οι γέροντες μένουν ακόμη μέσα σε γήπεδα. Αυτά δε λύνονται από την Αθήνα. Να πάμε εκεί. Να πάμε όλοι μαζί. Να ‘’κατασκηνώσουμε’’ εκεί αν χρειαστεί. Να κάνουμε υπερβάσεις…. Γιατί θα χρειαστούν μήνες για να ξαναφτιάξουμε αυτά που καταστράφηκαν. Γιατί κατακλυζόμαστε συνεχώς από μηνύματα για πάσης φύσεως προβλήματα και ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Συνεπώς, από αύριο θα πρέπει να συζητήσουμε για το σχέδιο που πρέπει να γίνει εκεί τοπικά και να ξεκινήσουμε αυτήν την ιστορία σοβαρά».

Αξίζει να σημειωθεί πως από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών απάντησε στην Ευαγγελία Λιακούλη πως συμφωνεί και πως προτίθεται να εξετάσει την πρότασή της με τη δέουσα προσοχή.