Συνάντηση με το νέο Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου του οικισμού “Καστρί – Λουτρό” και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο Κοσμά Γιαννακόπουλο, τον έφορο Νικόλαο Νάτσιο και το μέλος Γιάννη Καρυπίδη, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Εκ μέρους του Συλλόγου, αναδείχθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους και χρήζουν επίλυσης. Επισημάνθηκε, ιδίως, το πρόβλημα προσβασιμότητας στις παραλίες, το αίτημα κατασκευής γέφυρας που να συνδέει το Καστρί – Λουτρό με Νέους Πόρους, η οδική απομόνωση από την ΠΑΘΕ και η ανάγκη δημιουργίας εξόδου, το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο, καθώς και η ανάγκη κατασκευής αλιευτικού καταφυγίου.

Η Ε. Λιακούλη ενέκυψε με ενδιαφέρον στα προβλήματα και στα αιτήματα που τεκμηριώθηκαν, προανήγγειλε ειδική κοινοβουλευτική παρέμβαση, δηλώνοντας τα κάτωθι:

«Εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού Συλλόγου του οικισμού “Καστρί – Λουτρό”. Η σημερινή μας συνάντηση αποτέλεσε ιδανική ευκαιρία να επιβεβαιώσω εκ νέου τη βαθιά αγάπη μου και την αμέριστη έμπρακτη στήριξή μου στις ανάγκες των συμπολιτών μας που κατοικούν και δραστηριοποιούνται στον ειδυλλιακό οικισμό του νομού μας.

Οφείλουμε να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, για να αναβαθμίσουμε τον ευλογημένο αυτό Τόπο, που αξίζει να προβληθεί και να ξεχωρίσει πέρα από τα στενά τοπικά όρια, καθώς είναι προικισμένος με πανέμορφα τοπία, με ατελείωτη χρυσαφένια παραλία, λάμποντας με την φυσική ομορφιά του στη σκιά των πιο φημισμένων βουνών της Ελλάδας, του Ολύμπου και του Κισσάβου.

Κατέθεσα στη Βουλή, άμεσα μετά τη συνάντηση, το Υπόμνημα διεκδικήσεων του Εξωραϊστικού Συλλόγου προς όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς, καλώντας την Κυβέρνηση, επιτέλους, να ακούσει τη φωνή αγωνίας των κατοίκων και να δρομολογήσει άμεσα όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε τα δίκαια αιτήματά τους να γίνουν πραγματικότητα.

Η αναβάθμιση των τοπικών υποδομών, για ασφαλή και άνετη προσβασιμότητα στη θάλασσα και στους αξιόλογους προορισμούς, αποτελεί επιτακτική προτεραιότητα. Είναι απαράδεκτο να μιλάμε στο 2022 για οδική απομόνωση. Επιπλέον, χρειάζεται να στηρίξουμε τους ψαράδες με ένα αλιευτικό καταφύγιο που θα συμβάλει στην αναμόρφωση της καθημερινότητάς τους.

Στηρίζω κάθε πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενίσχυση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών, ώστε η διαβίωση στο Καστρί – Λουτρό να προσφέρει όλες τις ευκαιρίες προόδου και ανάπτυξης που αξίζουν στους συντοπίτες μας, πρωτίστως στα νέα παιδιά που επιμένουν να αγωνίζονται και να μην εγκαταλείπουν τον Τόπο μας.»