Στην εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας και της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας, για τη βράβευση των μαθητών που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και Στρατιωτικές – Αστυνομικές Σχολές, παρευρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα κάτωθι:

“Βρίσκομαι απόψε κοντά σας, για να τιμήσω δια ζώσης τους βραβευόμενους, θα ήθελα να συγχαρώ κάθε μαθήτρια και κάθε μαθητή -ξεχωριστά- για την προσπάθεια που κατέβαλαν, όσο και για τις επιδόσεις τους.

Εύχομαι σε κάθε μαθητή και σε κάθε μαθήτρια, που είναι πλέον φοιτητές και σπουδαστές, να κατακτούν πάντοτε τους στόχους που θέτουν στη ζωή τους.

Τους εύχομαι, επίσης, να αξιοποιούν τη γνώση, πρωτίστως ως μέσο προσωπικής ολοκλήρωσης και αυτογνωσίας, αλλά και να μη ξεχάσουν ποτέ ότι όλα αυτά αποτελούν τη βάση για μια πιο υγιή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, μέλη του οποίου πάντοτε θα αποτελούν.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν βεβαίως και οι εκπαιδευτικοί των παιδιών που με την φιλοπονία τους και το μεράκι τους, τα βοήθησαν να κατακτήσουν τους στόχους τους, συχνά κάτω από αντίξοες εργασιακές συνθήκες.

Τέλος, άξιοι επαίνων είναι και οι γονείς – μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας και της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας, που από τη μέρα γέννησης κάθε παιδιού ξεχωριστά φρόντισαν και φροντίζουν να μη τους λείψει τίποτα, ακόμη και μέσα στη δίνη της εξοντωτικής ακρίβειας τα δύο τελευταία χρόνια ή της οικονομικής κρίσης παλαιότερα και βέβαια στο πλαίσιο του ήδη εξαιρετικά απαιτητικού λειτουργήματος που ασκούν.

Είναι βέβαιον ότι σίγουρα κάτι γίνεται λάθος! Η βία έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και είναι παντού. Τάγματα εφόδου διασχίζουν τη χώρα, ενδοοικογενειακή βία σε έκρηξη, βία στα γήπεδα, βία στα σχολεία, βία στις πλατείες, βία στα στέκια, βία παντού.

Παρά τις δυσχέρειες, πάρα τις τραγικές απώλειες αστυνομικών που έπεσαν στο καθήκον, η σημερινή εκδήλωση μας θυμίζει πως οι Άνθρωποι του Τόπου μας δεν θαπάψουν ποτέ να αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον και ότι αναγνωρίζουν ότι αυτό το μέλλον είναι στο χέρι τους να αλλάξει.

Η πολιτεία από την πλευρά της, οφείλει να εκπονήσει ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης της βίας, με έμφαση στην πρόληψη, την αλλαγή κουλτούρας και τα νέα πρότυπα στην σύγχρονη κοινότητα.

Σε πολύ λίγες ημέρες, ένα «δύσκολο» 2023 φεύγει και έρχεται ένα νέο έτος .

Χρόνια Πολλά & Ευλογημένα στα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας και της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Θέλω να γνωρίσετε ότι η ευγνωμοσύνη μας προς εσάς είναι δεδομένη!

Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους!"