Σε ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού κ. Κ. Πιερρακάκη προχώρησε η Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, σε σχέση με τους σχεδιασμούς και το μέλλον των τριών εγκαταστάσεων του Αλκαζάρ, που προς το παρόν διαγράφεται αβέβαιο, όσο και αδιευκρίνιστο.

Όπως επισημαίνει η βουλευτής Λάρισας στο κείμενο της ερώτησής της:

«Πριν από λίγο καιρό, στα τέλη Οκτωβρίου, με ανακοίνωσή της η, σύμφωνα με πληροφορίες, απερχόμενη διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας (ΕΑΚΛ) ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας α) του κλειστού γυμναστηρίου Αλκαζάρ, β) του Κλειστού Κολυμβητηρίου και γ) του Σταδίου Αλκαζάρ, πλην των υπαίθριων χώρων τους, δηλαδή του γηπέδου ποδοσφαίρου και του ανοιχτού Στίβου, για κάθε αθλητική ή πολιτιστική δραστηριότητα.

Η εν λόγω απόφαση στηρίχθηκε στο 2ο στάδιο μελέτης εταιρείας στο πλαίσιο σύμβασής της με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) που αφορούσε την ‘’Στατική Επάρκεια στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλκαζάρ, στο Κλειστό Κολυμβητήριο και στο Στάδιο Αλκαζάρ’’, με την οποία διαπιστώθηκαν ανεπάρκειες, σύμφωνα με τα κανονιστικά επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης με αφορμή το κλείσιμο αθλητικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένου του ΕΑΚΛ, τόνιζε πως ‘’μεταξύ ασφάλειας και ταλαιπωρίας προκρίνεται η ασφάλεια» και πως «μεταξύ οικονομικού οφέλους και ασφάλειας προκρίνεται η ασφάλεια’’, ενώ το προηγούμενο διάστημα, μάλιστα, η προς το παρόν υφιστάμενη διοίκηση του ΕΑΚΛ έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο ακόμη και για πιθανή κατεδάφιση μέρους των ανωτέρω εγκαταστάσεων (Κλειστό Γυμναστήριο Αλκαζάρ).

Ωστόσο, πρόσφατα δημοσιεύματα σε έγκριτα τοπικά μέσα,  μεταφέροντας τα ονόματα της νέας διοίκησης του ΕΑΚΛ και με βάση καλά πληροφορημένες πηγές τους αποκαλύπτουν πως, τελικά, ιδιωτική τεχνική εταιρία θα εξετάσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν πρόβλημα στατικότητας και θα κάνει γραπτή εισήγηση στις τεχνικές υπηρεσίες της ΓΓΑ, ώστε να δοθούν, όπως στο ΟΑΚΑ, χώροι προς παραχώρηση».

Κατόπιν τούτων και δεδομένου ότι το ανωτέρω διοικητικό «αλαλούμ» των αντικρουόμενων παρεμβάσεων, προθέσεων και «σκέψεων» από πλευράς όλων των βαθμίδων των υπευθύνων δημιουργεί μεγάλα προβλήματα και ανησυχίες τόσο στα αθλητικά σωματεία, όσο και σε χιλιάδες αθλούμενους και τις οικογένειές τους η Ευαγγελία Λιακούλη ρωτά τον αρμόδιο υπουργό για το «πότε τελικά θα αποφασιστεί ποιες εγκαταστάσεις του Αλκαζάρ (κλειστό γυμναστήριο Αλκαζάρ, β) Κλειστό Κολυμβητήριο και γ) Στάδιο Αλκαζάρ), α) θα κατεδαφιστούν, β) θα επαναλειτουργήσουν ή γ) θα ανακατασκευαστούν, με τι πόρους και με ποιο χρονοδιάγραμμα, αλλά και με τι πόρους και με ποιο χρονοδιάγραμμα θα αποκατασταθούν μικρότερα προβλήματα σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης της Λάρισας, όπως π.χ. το Παλαί Ντε Σπορ της Νεάπολης».