Το Μεγάλο Μοναστήρι του Δήμου Κιλελέρ επισκέφθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη. Εκεί, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει αναλυτικά με τους κατοίκους, παρουσία, μεταξύ άλλων, του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου κ. Γεώργιου Καρυούδη, αγροτών και επαγγελματικών της περιοχής, ενώ κατέθεσε, μετά την επίσκεψη, ερώτηση στην Κυβέρνηση για το θέμα των διοδίων, που αναγκάζονται να πληρώνουν καθημερινά οι κάτοικοι , για τις στοιχειώδεις μετακινήσεις τους .

Κατά τη διάρκεια της φιλικής και ενδιαφέρουσας συζήτησης, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα “καυτά” προβλήματα που απασχολούν το χωριό, με την Ευαγγελία Λιακούλη να επισημαίνει ιδίως τα εξής:

«Έχω συγκινηθεί από τη θερμή υποδοχή που μου επιφυλάξατε στο πανέμορφο χωριό σας. Παιδί και εγώ αγροτών, αισθάνομαι ειλικρινά σαν στο σπίτι μου, κάθε φορά που επισκέπτομαι ένα αγροτικό χωριό, όπως το Μεγ. Μοναστήρι. Είμαστε “από το ίδιο υλικό”, ξέρω καλά το μόχθο και τον ιδρώτα που καταβάλλετε καθημερινά, πασχίζοντας να τα “φέρετε βόλτα”.

Δυστυχώς, με την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, εγκλωβιστήκατε σε “συμπληγάδες”, που κονιορτοποιούν τα εισοδήματά σας και συνθλίβουν τα όνειρά σας. Από τη μια ο ίλιγγος των λογαριασμών στο ρεύμα, στο πετρέλαιο κίνησης, στα λιπάσματα, στις ζωοτροφές, στα έξοδα για τα χωράφια και για το σπίτι, στην υγεία, στη μόρφωση των παιδιών σας. Και από την άλλη τα αναρίθμητες συνέπειες της αδιαφορίας, της αναλγησίας και της εγκατάλειψής σας από την Πολιτεία.

Η ύπαιθρος, οι κάτοικοι των χωριών, η Αγροτιά, κυλούν στο DNA του ΠΑΣΟΚ. Ζουν κάθε λεπτό στο μυαλό και στην καρδιά όλων όσοι αδιάκοπα υπηρετούμε αυτήν την Παράταξη, από την 1η στιγμή, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου έδωσε πνοή στον πρωτογενή τομέα, μέχρι σήμερα που, με το Νίκο Ανδρουλάκη, προτείνουμε ένα καινοτόμο Σχέδιο δημοκρατικής ανατροπής, για να ανυψωθεί ξανά η Αγροτιά στο προσκήνιο.

Η εναλλακτική μας πρόταση πηγάζει αποκλειστικά από την αγάπη και το νοιάξιμο για τούτον τον Τόπο, που συρρικνώνεται και μαραζώνει.

Πονάω όταν μου λέτε πως το δημοτικό σχολείο κινδυνεύει να κλείσει από την ερημοποίηση ή όταν μου περιγράφετε τα ελλιπή δρομολόγια διασύνδεσης του χωριού. Ανησυχώ που γιατρός έρχεται κάθε 15 μέρες. Αγωνιώ για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Εξοργίζομαι για το αδιανόητο κόστος διοδίων που μου περιγράφετε πως σας επιβαρύνει, για τις αναγκαίες καθημερινές μετακινήσεις σας, και καταθέτω άμεσα Ερώτηση προς την Κυβέρνηση για να σταματήσει πια αυτό το παράλογο “χαράτσι”, που μου αναφέρατε απόψε.

Όσο για τα αγροτικά θέματα, τα εμπόδια στην παραγωγή, τον ΕΛΓΑ, τις ενισχύσεις, τα λιπάσματα, το πετρέλαιο, την αξιοποίηση προγραμμάτων, τη σύνδεση εκπαίδευσης και παραγωγής, την ανάγκη παροχής γενναίων κινήτρων, έχω πραγματοποιήσει ήδη αναρίθμητες κοινοβουλευτικές και δημόσιες παρεμβάσεις, φέρνοντας συνεχώς μέσα στη Βουλή, δυνατά και διεκδικητικά, τη φωνή του αγροτικού κόσμου, τη δική σας φωνή.

Σας διαβεβαιώ ότι με τη δική σας εμπιστοσύνη, αυτό θα συνεχίσω να κάνω, για εσάς, μαζί με εσάς. Γιατί το Μεγ. Μοναστήρι είναι ένας ευλογημένος Τόπος, που αξίζει να γεμίσει ξανά με πολλές παιδικές φωνές,με νέους ανθρώπους, με ποιοτική και αξιοπρεπή ζωή, σύγχρονες υποδομές, με συνθήκες περηφάνιας και ευημερίας των αγροτών.»