Με μήνυμά της για την Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της εορτής του Αγίου Αρτεμίου, πολιούχου της Αστυνομίας, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, κ. Ευαγγελία Λιακούλη , επισημαίνει τα εξής:

«Σήμερα, μαζί με τον Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο, τιμάται και η διαχρονική προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στο κοινωνικό σύνολο. Παράλληλα, η 20η του Οκτώβρη αποτελεί και ημέρα μνήμης και απόδοσης φόρου τιμής όλων όσοι θυσιάστηκαν στην εκτέλεση του καθήκοντος. Η θυσία τους αυτή, είναι το υπέρτατο δείγμα προσφοράς των Ελλήνων Αστυνομικών στην προστασία των πολιτών.

H Ελληνική Αστυνομία και οι Υπηρεσίες Ασφαλείας συνολικά, αποτελούν τους θεσμικούς εγγυητές της δημόσιας τάξης και της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, σε ένα πλαίσιο διαρκών προκλήσεων και απειλών. Οι Αστυνομικοί μας , συγκαταλέγονται πλέον στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής καθώς εκτός των βασικών τους καθηκόντων, όπως η πάταξη της εγκληματικότητας και η διαφύλαξη του αισθήματος ασφαλείας στις γειτονιές, στα χωριά και στις πόλεις, πολλές φορές αναλαμβάνουν πρωταρχικό ρόλο σε έκτακτες συνθήκες φυσικών φαινομένων όπως σεισμούς ,πλημμύρες, φωτιές αλλά και πρωτόγνωρες καταστάσεις όπως η πανδημία , η οποία γέννησε καινούρια ζητήματα, τα οποία κλήθηκαν άμεσα να επιλύσουν, πλέοντας, ουσιαστικά, σε αχαρτογράφητα νερά.

Επιπλέον, η μετανάστευση, το διαρκώς εξελισσόμενο οργανωμένο έγκλημα, καθώς και τα ¨σύγχρονα¨ εγκλήματα στον κυβερνοχώρο, είναι μόνο κάποια, από τα προβλήματα που εμπίπτουν στις καθημερινές τους αρμοδιότητες.

Δηλώνουμε το σεβασμό μας στους αστυνομικούς μας, για την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, βάζοντας πάντα πάνω από τη ζωή τους το χρέος προς την πατρίδα.

Η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει έμπρακτα το έργο τους, με την ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό στα τμήματα όλης της χώρας, τον εκσυγχρονισμό των δομών και των εξοπλισμών τους, αλλά και τη διαρκή επιστημονική στήριξή τους και εκπαίδευσή τους.

Έχοντας ως φωτεινό παράδειγμα και συμπαραστάτη τον Άγιο Αρτέμιο, εύχομαι σε όλους τους εκπροσώπους των Σωμάτων της Ελληνικής μας Αστυνομίας , ο προστάτης Άγιος , να δίνει δύναμη στο δύσκολο και ξεχωριστό έργο τους ώστε ως σύγχρονοι ¨ Άτλαντες¨ να κρατάνε στα χέρια τους την ασφάλεια και την ευνομία της χώρας μας»