Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής:

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί αφορμή να στρέψουμε το βλέμμα σε όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες, που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού. Να ανοίξουμε διάπλατα την αγκαλιά μας, για να τους δώσουμε δύναμη, αισιοδοξία και ελπίδα. Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να ιαθεί και είναι πλέον αναρίθμητα τα παραδείγματα που καθημερινά το αποδεικνύουν. Δεν ξεχνάμε πως η πρόληψη αποτελεί την ασπίδα μας στον πόλεμο εναντίον του καρκίνου.

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κουβαλάμε ακόμα νωπή την πληγή της απώλειας της Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά. Στη δική της μνήμη, η αποστολή μας να ευαισθητοποιήσουμε την ελληνική κοινωνία για τη σημασία της πρόληψης, γίνεται ακόμα πιο σημαντική. Τις προηγούμενες ημέρες η κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας βρέθηκε μπροστά στα Γραφεία μας στη Χαριλάου Τρικούπη, διενεργώντας δωρεάν προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο σε δεκάδες γυναίκες.

Χθες το βράδυ, ο Πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης, ξεδίπλωσε τις προγραμματικές θέσεις της Παράταξής μας για το ΕΣΥ του μέλλοντος. Η άμεση δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για κάθε ανθρώπινη ψυχή που διαβιεί στην ελληνική επικράτεια, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Δυστυχώς η σημερινή υποβάθμιση και απαξίωση της Δημόσιας Υγείας από την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, είναι άκρως επικίνδυνη.

Ο αγώνας για ένα Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας, για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν περιορίζεται σε μία επετειακή ημέρα το χρόνο. Αποτελεί διαρκή μέριμνα και καθημερινή έγνοια μας, ούτε ένας συμπολίτης μας να μην αισθανθεί μόνος, ανυπεράσπιστος και απελπισμένος, όταν ο καρκίνος του μαστού του χτυπήσει την πόρτα, αντιθέτως να σηκώσουμε όλοι μαζί του το βαρύ φορτίο.

Είθε του χρόνου τέτοια ημέρα να μετρηθούμε και να μην λείπει καμία και κανένας.

Μακάρι στην επόμενη Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, με τη δύναμη του Ελληνικού Λαού, η σοσιαλδημοκρατική προοδευτική διακυβέρνηση της Χώρας να έχει δείξει τα

πρώτα δείγματα γραφής για την αναβάθμιση, ενδυνάμωση, εκσυγχρονισμό και αναγέννηση της της Δημόσιας Υγείας στον Τόπο μας, που θα εξοπλίσει κάθε Άνθρωπο με όλα τα όπλα που έχει ανάγκη για να κερδίσει την πιο μεγάλη μάχη της Ζωής του.»