Την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ–Κινήματος Αλλαγής, παρουσία του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, προλόγισε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία, στην τοποθέτησή της, επεσήμανε τα εξής:

«Συναντιόμαστε σήμερα σε μια πολύ σημαντική στιγμή για τη χώρα μας και για την παράταξή μας. H παράταξή μας βρίσκεται στο στόχαστρο μιας αήθους και πρωτοφανούς παράνομης θεσμικής και προσωπικής επίθεσης, με την παρακολούθηση του Προέδρου μας αλλά και κατ’ επέκταση, του συνόλου της παράταξής μας, από το Predator και από την ΕΥΠ.

Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, η μεγάλη αυθεντική Δημοκρατική Παράταξη της χώρας κι εμείς οι ίδιοι, καλούμαστε να προασπίσουμε και πάλι τους Θεσμούς, τα Δικαιώματα, το Κράτος Δικαίου και τη Διαφάνεια, που κλονίζονται συθέμελα, με το σκάνδαλο της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη .

Νιώθουμε ότι ζούμε ένα déjà vu .

Κάθε φορά που ο λαός μας εμπιστεύεται την παράταξή μας, κάθε φορά που η παράταξή μας επιστρέφει για να υπηρετήσει τη χώρα, η συντηρητική παράταξη επιστρατεύει το παρακράτος, κουρελιάζει τη Δημοκρατία, υπονομεύει τους θεσμούς, δηλητηριάζει το πολιτικό σύστημα, διχάζει τους πολίτες.

Η αποκάλυψη όλων όσοι κρύβονται πίσω από αυτά, είναι δημοκρατικό καθήκον της παράταξής μας και του κάθε Δημοκράτη -Δημοκράτισσας προσωπικά.

Ο αγώνας μας είναι για τη Δημοκρατία, για τη διαφάνεια, για το δίκαιο και την ηθική, και είναι ένας αγώνας ασυμβίβαστος και ανένδοτος».