Στην διπλή εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Γαλήνη και στον Πλατύκαμπο του Δήμου Κιλελέρ, για την 80η επέτειο από την εκτέλεση Θεσσαλών πατριωτών από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, παρευρέθηκε το πρωί της Κυριακής η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Μετά το πέρας των επιμνημόσυνων δεήσεων στους Ιερούς Ναούς Αγίου Αθανασίου και Αγίου Χαραλάμπους αντίστοιχα και την κατάθεση στεφάνων στις δύο Κοινότητες, η βουλευτής Λάρισας δήλωσε τα εξής:

«Ο τόπος στον οποίο γεννήθηκα με κάνει περήφανη. Οι Άνθρωποί του είναι αγωνιστές του καθημερινού μόχθου. Άνθρωποι που ‘’ζυμώνουν’’ τίμια το χώμα με τον ιδρώτα τους, επιδιώκοντας μια καλύτερη ζωή, ακόμη και όταν όλα είναι αντίξοα, όπως πρόσφατα εξαιτίας των συνεπειών που προκάλεσαν οι βιβλικές πλημμύρες.

Οι Άνθρωποί μας δεν είναι τυχαία έτσι. Προέρχονται από άξιους προγόνους. Προγόνους που όταν όλος σχεδόν ο πλανήτης στέναζε κάτω από τις μπότες των ναζιστών, των φασιστών και των μιλιταριστών, αυτοί δεν φοβήθηκαν να σηκώσουν τα λιγοστά, παλιά τους όπλα και να διεκδικήσουν μια ζωή αξιοπρέπειας.

Όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στον φόβο. Όρθωσαν το ανάστημά τους, ακόμη και σε συμπατριώτες τους που επέλεξαν τον εύκολο δρόμο της υποταγής στον κατακτητή. Οι πρόγονοί μας ήταν Άνθρωποι απλοί, αλλά δίκαιοι. Έβλεπαν το άδικο και δε μπορούσαν να ζήσουν με αυτό, ούτε κάτω από αυτό. Γνώριζαν ότι μια τέτοια στάση ζωής έχει δυσανάλογο τίμημα. Τίμημα που δεν δίστασαν όμως να πληρώσουν στο ακέραιο.

Σήμερα, εδώ, στα ηρώα μας, στον Πλατύκαμπο και στη Γαλήνη αναγνωρίζουμε την σεμνή τους στάση. Την αταλάντευτη πίστη τους σε μια ζωή δικαιοσύνης και ελευθερίας, σε μια ζωή που αξίζει κανείς να ζει, για να ονομάζεται Άνθρωπος.

Σήμερα, εδώ αποκηρύσσουμε τους πολέμους που μαίνονται στην Ουκρανία και την Παλαιστίνη και διατρανώνουμε το πανανθρώπινο αίτημα για ειρήνη, συμφιλίωση και αλληλεγγύη.

Σήμερα εδώ, αναγνωρίζουμε πως ο αγώνας ενάντια στον φασισμό, είναι διαρκής και είναι χρέος όλων μας. Δεν ξεχνάμε, δεν δικαιολογούμε κανένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, δεν αφήνουμε ανυπεράσπιστο κανέναν απέναντι στο φασισμό και το ρατσισμό.

Ο αγώνας μας είναι αγώνας ζωής, αδιάκοπος και ασυμβίβαστος.»