Για την απώλεια του Στέφανου Παπανώτα, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής:

«Ένας καλός Φίλος, εξαιρετικός οικογενειάρχης, υποδειγματικός επαγγελματίας και μέλος της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, ο Στέφανος Παπανώτας, έφυγε σήμερα από κοντά μας, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο, δυσαναπλήρωτο κενό.

Ο αδόκητος θάνατός του, στην ηλικία μόλις 58 ετών, την ημέρα της γιορτής του, έχει συγκινήσει βαθιά όλη την πόλη.

Ο Στέφανος πορεύτηκε στη ζωή δίνοντας αγώνες για τον σοσιαλισμό και τη δημοκρατία, εκφράζοντας πάντα με θάρρος τις θέσεις και τις απόψεις του.

Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη εισέπραξε τον τεκμηριωμένο λόγο του, την αγωνιστικότητά του και την εναγώνια αναζήτηση ενός καλύτερου παρόντος και μέλλοντος, για τη χώρα και την πόλη.

«Ούτε να πιστέψω μπορώ, ούτε να διαχειριστώ μπορώ» , έγραψε ένας φίλος του Στέφανου, μόλις λίγες ώρες πριν, όταν η τραγική είδηση της απώλειάς του έγινε γνωστή και σκέπασε σαν βαριά σκιά την πόλη.

Είναι αλήθεια πως μοιάζει απίστευτο και είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστεί κανείς την απώλεια, ενός νέου και καλού Ανθρώπου, που συνεργάστηκε αρμονικά με χιλιάδες συμπολίτες, πορεύτηκε σε κοινούς αγώνες με άλλους τόσους και δημιούργησε όμορφες μνήμες και συναισθήματα σε πάρα πολλούς.

Αυτή όμως είναι η παρακαταθήκη του Στέφανου, αυτή είναι η σφραγίδα που έβαλε στη δική του διαδρομή, αυτό κρατάμε μέσα μας για να συνεχίσουμε , έχοντας πάντα στη μνήμη και στην καρδιά τον Στέφανο Παπανώτα, ένα αγαπημένο Φίλο και Σύντροφο, που ήταν ένας χρήσιμος Άνθρωπος και πρόσφερε πολλά.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην πόλη μας»