Καλεσμένη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ήταν την Παρασκευή η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στα ερωτήματα για τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, υπενθύμισε πως «στις εκλογικές αναμετρήσεις που προηγήθηκαν, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κατάφερε να αυξήσει κατά 50% το ποσοστό του. Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης, εμείς δουλεύουμε με έναν διαφορετικό συστηματικό τρόπο, έχουμε εισάγει καινοτόμα στοιχεία και στον πολιτικό λόγο μας και στην πολιτική εφαρμογή του.

Είμαστε ο υπεύθυνος λόγος του συγκεκριμένου, προτείνουμε κοστολογημένες και τεκμηριωμένες λύσεις. Προφανώς στόχος αυτής της σκληρής συστηματικής προσπάθειας είναι η περαιτέρω ενδυνάμωσή μας, η ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της εκλογικής μας δύναμης, δηλαδή να αντιστοιχηθούμε με την κοινωνία.

Με σταθερά βήματα, σταδιακά ξαναβρίσκουμε το νήμα της ιστορίας, οικοδομούμε μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με τους προοδευτικούς πολίτες, που καταλαβαίνουν ποιος και με ποιο τρόπο μπορεί αυθεντικά και αποτελεσματικά να τους εκπροσωπήσει».

«Δεν είμαστε “τροχονόμοι” μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, όπως η Κυβέρνηση της Ν.Δ. που χύνει μεν “κροκοδείλια δάκρυα” πάνω από κάθε πρόβλημα, αλλά αφήνει τους πολίτες απροστάτευτους μέσα στην “καταιγίδα” της ακρίβειας» υπογράμμισε η Ε. Λιακούλη, αναφερόμενη με έμφαση στο ασυγκρίτως ακριβότερο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Αναφορικά με την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων, η Γραμματέας της Κ.Ο. σημείωσε ότι «ο διάλογος πρέπει πρωτίστως να αφορά την ενίσχυση και αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και γενικότερα της Δημόσιας Παιδείας», τονίζοντας πως «η Κυβέρνηση οφείλει να παρουσιάσει ξεκάθαρα προς συζήτηση συγκεκριμένες ασφαλιστικές δικλείδες για τα μη κρατικά -μη κερδοσκοπικά- Πανεπιστήμια».

Η Λαρισαία Βουλευτής, τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πολύπαθη Θεσσαλία, ενημερώνοντας ότι εκεί υπάρχουν συνάνθρωποί μας που θα περάσουν τις γιορτινές μέρες σε κοντέινερ.