Στη συνάντηση με τον “Σύλλογο πληγέντων δυστυχήματος Τεμπών”, που πραγματοποίησε στη Βουλή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η Λαρισαία Βουλευτής υπογράμμισε τα εξής:

«Πέντε μήνες σχεδόν, μετά τη νύχτα της φρίκης, οι εικόνες παραμένουν ανεξίτηλα χαραγμένες μπροστά μας, τα συναισθήματα διατηρούνται ζωντανά, τα δάκρυα ξεχειλίζουν στη μνήμη όλων όσοι τόσο πρόωρα και τόσο άδικα έφυγαν από κοντά μας.

Η δικαίωση για τις ψυχές και τους δικούς τους ανθρώπους, ακόμα δεν έχει έρθει.

Με βαθιά συγκίνηση συναντήσαμε στο Κοινοβούλιο, τα μέλη του Συλλόγου, τους συνανθρώπους μας που είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται το βράδυ του θανάτου, εκείνους που έχασαν τα πολυαγαπημένα τους πρόσωπα.

Δεσμευτήκαμε για την αυτονόητη στήριξή μας, για την αξιοποίηση κάθε κοινοβουλευτικού μέσου, προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Με τη σημερινή αφορμή, επιβεβαιώνω εκ νέου, αυτό που για εμάς αποτελεί ιερό καθήκον:

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Έχουμε αναδείξει το μείζον θέμα των καθυστερήσεων στο έργο της τηλεδιοίκησης. Από τον Οκτώβριο του 2021, η Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας είχε παραδώσει πόρισμα στο αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο εντόπιζε τις ευθύνες γιατί δεν προχωρούσε το συγκεκριμένο έργο, που εάν λειτουργούσε, όλα θα είχαν αποφευχθεί.

Συνεχίζουμε, και στη νέα κοινοβουλευτική θητεία, να προτάσσουμε τη σημασία της προάσπισης και αναβάθμισης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας των δημόσιων μεταφορών. Καμία έκπτωση, ολιγωρία ή καθυστέρηση, σε όσα αξίζει ο Λαός μας για μια ασφαλή και αξιοπρεπή καθημερινότητα για όλους.

Ήδη στη Βουλή άρχισαν να έρχονται οι φάκελοι για την υπόθεση και να τίθενται σε γνώση του σώματος εκφάνσεις που δεν είναι γνωστές.

Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε αταλάντευτα ότι όλοι οι φάκελοι θα ανοίξουν και όλοι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν ».