Στους εορτασμούς της Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας ανήμερα του εορτασμού του πολιούχου της, Αγίου Αρτεμίου, καθώς και στις αντίστοιχες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον Ι.Ν. Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Λάρισας, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, κ. Ευαγγελία Λιακούλη.

Μετά το πέρας της επίσημης Δοξολογίας, αλλά και την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. η βουλευτής Λάρισας, με μήνυμά της, επεσήμανε τα εξής:

«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες Αστυνομικοί αποτελούν, αδιαμφισβήτητα, τους θεσμικούς εγγυητές της ευνομίας στη χώρα μας. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επιτελούν στην ουσία ένα λειτούργημα, αφού δίνουν διαχρονικά ηρωικό αγώνα για τη διαφύλαξη της ασφάλειας του κοινωνικού συνόλου, αγαθού αυτοτελούς, όσο και αναπόσπαστου πυλώνα πάνω στον οποίο στηρίζεται η ατομική ελευθερία του καθενός και της καθεμίας από εμάς. Καθημερινά, όμως, οι προκλήσεις στο έργο τους πληθαίνουν.

Εγκληματικές ενέργειες, όπως το κυβερνοέγκλημα, οικονομικό ή άλλου τύπου, άγνωστες πριν από λίγες δεκαετίες, αλλά και η ανιδιοτελής προσφορά τους σε κάθε νέα κρίση της κλιματικής αλλαγής, όπως είναι οι πυρκαγιές ή τα βιβλικά πλημμυρικά φαινόμενα –των οποίων δυστυχώς μάρτυρες γίναμε και φέτος στη Θεσσαλία- πολλές φορές μονοπωλούν για μεγάλα διαστήματα τις συνηθισμένες δραστηριότητες της ΕΛ.ΑΣ.

Ελάχιστο χρέος της Πολιτείας, αν θέλει να λέγεται και να είναι ευνομούμενη, είναι να συνδράμει με κάθε τρόπο το έργο των Ελλήνων και των Ελληνίδων Αστυνομικών, να βρίσκεται σε μια διαρκή σχέση συνεργασίας και συναντίληψης προκειμένου να έχουμε μία Αστυνομία προσβάσιμη και φιλική προς κάθε πολίτη.

Αυτό πρέπει να γίνει είτε σε επίπεδο ενίσχυσης του προσωπικού και των προσφερόμενων κινήτρων, είτε σε επίπεδο παροχής σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, όπως βέβαια και σε επίπεδο περαιτέρω εκπαίδευσης, προκειμένου τα στελέχη να επιτελέσουν με επιτυχία το έργο τους στις νέες, πολύ απαιτητικές συνθήκες.

Πέρα από τα παραπάνω, κάθε τέτοια ημέρα θυμόμαστε, αυτονόητα, και όλα τα στελέχη της Αστυνομίας που έπεσαν, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και προσευχόμαστε πρεσβείαις του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, για την ανάπαυση των ψυχών τους.

Όχι μόνο σήμερα, αλλά και καθημερινά, δηλώνουμε το σεβασμό μας στους αστυνομικούς μας και τους ευχαριστούμε θερμά για την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, βάζοντας πάντοτε το χρέος τους προς όλους και όλες εμάς, ακόμη, και πάνω από τη ζωή τους».