Με αφορμή τον εορτασμό για την 79η επέτειο απελευθέρωσης της Λάρισας από τα στρατεύματα της γερμανικής κατοχής, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής:

«Πέρασαν κιόλας 79 χρόνια από εκείνη την ευλογημένη ημέρα που η Λάρισα αποτίναξε από πάνω της το βδέλυγμα της ναζιστικής κατοχής. Ήδη η χώρα μας είχε ζήσει για 4 χρόνια κάτω από τη σκλαβιά του κατακτητή. Στη χώρα που γέννησε, όμως, τη Δημοκρατία, στη χώρα του ήλιου, στην πόλη που δεσπόζει πάνω στον χρυσαφή, τα καλοκαίρια, κάμπο δεν υπήρχε και δεν υπάρχει χώρος για φασίστες.

Και ήταν δικοί μας Άνθρωποι αυτοί που βοήθησαν να εξανδραποδιστεί από τον Τόπο μας το τέρας της ανελευθερίας. Ήταν οι πρόγονοί μας, δηλαδή η προβολή του εαυτού μας στο παρελθόν, αυτοί που επανέφεραν τη Δημοκρατία και τον ήλιο στη χώρα. Φοβήθηκαν σίγουρα, όπως όλος ο πλανήτης, τον κατακτητή.

Αλλά δεν δίστασαν στιγμή να βάλουν το εμείς πάνω από το εγώ, όπως και την ιδέα ενός άξιου να ζει κανείς μέλλοντος, πάνω απ’ το συννεφιασμένο τώρα τους. Έπραξαν το καθήκον τους με απλότητα και καθαρό βλέμμα. Εφάρμοσαν στην πράξη το αρχαίο ρητό ‘’τὴν πατρίδα οὐκ ἐλάσσω παραδώσω’’. Και μας παρέδωσαν μια χώρα που παρότι, συχνά, μας θυμώνει και μας δυσκολεύει είναι, ωστόσο, ελεύθερη.

Το δικό μας χρέος είναι να κρατήσουμε με σθένος τη ‘’σκυτάλη’’ που οι προηγούμενες γενιές μας παρέδωσαν. Να βάλουμε τέλος στις εκφάνσεις του ναζισμού, του φασισμού και του ανορθολογισμού του καιρού μας που ενίοτε τολμούν να ξανασηκώσουν κεφάλι, ξεχνώντας τις θηριωδίες που διέπραξαν οι πολιτικοί τους πρόγονοι. Να δώσουμε με αυταπάρνηση το δικό μας αγώνα για εμπέδωση της Ειρήνης, για εμβάθυνση της Δημοκρατίας, για επικράτηση της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, για περισσότερη Ισότητα και καθολική Αξιοπρέπεια.

Σήμερα, 79 χρόνια μετά την απελευθέρωση της Λάρισας από τη ναζιστική κατοχή θυμόμαστε πως είναι συνεπής στάση ζωής το σύνθημα ‘’Αντίσταση στον φασισμό, τότε, τώρα, πάντοτε!’’. Θυμόμαστε πως είναι συνεπής στάση ζωής να πολεμάς ό,τι αντιστρατεύεται τον Άνθρωπο και την ελευθερία του και ότι όλοι οι άλλοι αγώνες, όσο σημαντικοί κι αν είναι, ωχριούν μπροστά του».