Στην Κατερίνη αντιπροσώπευσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, ως κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Πιερίας, ενώ συνδύασε την εξόρμησή της και με επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της τοπικής ΔΕΥΑ, όπου πραγματοποίησε και συνάντηση με το δήμαρχο της πόλης κ. Ιωάννη Ντούμο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη ΔΕΥΑ, παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης, η βουλευτής Λάρισας και τομεάρχης Εσωτερικών και Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε τα εξής:

«Μεταξύ πολλών άλλων αντι-αυτοδιοικητικών συμπεριφορών, τα τελευταία 4,5 χρόνια, η κυβέρνηση της ΝΔ μεθοδεύει τον αφανισμό των ΔΕΥΑ, επιλέγοντας να συγκεντρώσει τις αρμοδιότητές τους, σε νέα μορφώματα υπερτοπικού χαρακτήρα, τα οποία υπερβαίνουν και την πιο αντι-αυτοδιοικητική φαντασία. Για τη ΝΔ το έργο που έχουν προσφέρει οι ΔΕΥΑ πανελλαδικά, αφήνοντας παντού το αναντίρρητο περιβαλλοντικό, αναπτυξιακό και κοινωφελές αποτύπωμά τους είναι βέβαιο ότι δεν σημαίνει τίποτα.

Αλλά εμείς στο ΠΑΣΟΚ διαπιστώνουμε και κάτι ακόμη από αυτή την κυβερνητική δρομολογούμενη πολιτική: ότι η κατάργηση των Δ.Ε.Υ.Α. δεν είναι τίποτα άλλο από μια μεθοδευμένη κυβερνητική επίθεση στον δημόσιο χαρακτήρα του αγαθού του νερού. Είναι ξεκάθαρο πως στη χώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη, ένα προδιαγεγραμμένο σχέδιο ανατροπής όλων όσων γνωρίζαμε για τη διαχείριση υδάτων που είναι, μαθηματικά βέβαιο, ότι έχει ως στόχο να οδηγήσει στην παράδοση του δημόσιου κοινωνικού αγαθού του νερού στα χέρια ιδιωτών. Η πρώτη πράξη του έργου παίχτηκε στο Κοινοβούλιο στα τέλη Μαρτίου του 2023, όταν η Ν.Δ. ψήφισε στη Βουλή το Νόμο που άνοιξε διάπλατα την “κερκόπορτα” για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Η δεύτερη πράξη του “δράματος” εκτυλίσσεται τώρα, με το “αόρατο” Νομοσχέδιο που καταργεί τις ΔΕΥΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι δεδομένο ότι όλοι πρέπει να ενώσουμε τη φωνή μας στο ότι οι ΔΕΥΑ πρέπει να παραμείνουν εν ενεργεία και ως έχουν. Και η ΝΔ καλό θα είναι να πάψει να κρύβεται, αφού αποτελεί τον ‘’ιθύνοντα νου’’ πίσω από την οικονομική εξαθλίωση των ΔΕΥΑ, όταν όλοι ‘’κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου’’, εξαιτίας του δυσβάσταχτου πλέον ενεργειακού τους κόστους που επιβάρυνε τη λειτουργία τους. Σήμερα, η κυβέρνηση εμφανίζεται με ένα δήθεν ‘’μεταρρυθμιστικό σχέδιο’’, το οποίο δήθεν θα δημιουργήσει οικονομίες κλίμακας και δήθεν θα ‘’ελαφρύνει’’ τους πολίτες.

Η αλήθεια όμως είναι ότι θα ‘’ελαφρύνει’’ τους πολίτες από ακόμη μια δημόσια, προσιτή, όσο και ποιοτική υπηρεσία, ενός ανελαστικού προϊόντος για τις ζωές τους. Το είδαμε στις τηλεπικοινωνίες, το είδαμε στις μεταφορές, το είδαμε στο σύστημα υγείας. Το νερό αποτελεί μια ακόμη ‘’κόκκινη γραμμή’’ μας. Ως εδώ και μη παρέκει: η διαχείριση του νερού στην ελληνική περιφέρεια πρέπει να παραμείνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Στη συνέχεια, κατά την πολιτική της τοποθέτηση στη Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος στην Πιερία η Ευαγγελία Λιακούλη, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και σε όλες, στην εκτενή τοποθέτησή της, αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως την ενεργειακή κρίση, την ασφυκτική ακρίβεια, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, την προστασία της 1ης κατοικίας, την υποβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας, την κατεδάφιση του Κράτους Πρόνοιας, τις ανάγκες αγροτών, κτηνοτρόφων – ιδίως υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής και των πρόσφατων θεομηνιών στη Θεσσαλία- όπως βέβαια και άλλων κοινωνικών ομάδων (ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι κ.α). Αξίζει να σημειωθεί ότι έδωσε έμφαση, όχι απλώς στην απαρίθμηση των αδιεξόδων, αλλά στην παρουσίαση των τεκμηριωμένων προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ για το κάθε θέμα.

Παράλληλα, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ τόνισε:

«Και στη Θεσσαλία και στην Πιερία –έναν κατεξοχήν αγροτικό νομό- με πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον Τόπο μου, οι κατεξοχήν πρωταγωνιστές της οικονομικής ζωής των περιοχών μας, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι εξεγείρονται, αγωνίζονται, διεκδικούν το αυτονόητο: την αξιοπρεπή διαβίωση και ένα επαρκές εισόδημα, αντάξιο των κόπων τους. Αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της παραγωγικής δυνατότητας της χώρας μας και γι’ αυτό αξίζουν το καλύτερο, αξίζουν την στήριξη της Πολιτείας, αξίζουν την προσοχή μας.

Αυτό προσπαθούν με τα μπλόκα τους, αυτό προσπαθούν με τα τρακτέρ τους. Το ΠΑΣΟΚ ανέκαθεν υπήρξε το Κίνημα εκείνο που έδωσε φωνή στον κόσμο της υπαίθρου, που έδωσε αξιοπρέπεια σε εκείνους που ζυμώνουν νυχθημερόν ‘’το χώμα με τον ιδρώτα’’ τους. Όχι τυχαία, στον αγροτικό κόσμο το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε 2η δύναμη κατά τις τελευταίες εθνικές εκλογές του Ιουνίου. Εκκινώντας από την ελληνική περιφέρεια το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, αξιώνει ξανά τη θέση του πρωταγωνιστή στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας, μέσα από την αναγέννηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Οι μάχες μπροστά μας πολλές, με πρώτη αυτή των Ευρωεκλογών του προσεχούς Ιουνίου.

Το momentum είναι για εμάς ιδιαίτερα ευνοϊκό, αφού ο κ. Μητσοτάκης έχασε μετά από πολλά χρόνια την υπεροψία του ‘’παντοδύναμου’’, μετά το μεγάλο ‘’στραπάτσο’’ των αυτοδιοικητικών εκλογών του περασμένου Οκτωβρίου. Το ΠΑΣΟΚ, με μπροστάρη τον Πρόεδρό μας, Νίκο Ανδρουλάκη ‘’ξανοίγεται’’ σε όλη την επικράτεια, σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό, συσπειρώνοντας τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες κάθε περιοχής.

Χτίζουμε ξανά, πέτρα-πέτρα τη σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, κρατώντας ψηλά τον Πράσινο Ήλιο, με κινητήριες δυνάμεις την ενότητα, τις ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες, τον καινοτόμο σύγχρονο λόγο. Με κινητήριο δύναμή μας, τη σκληρή δουλειά και την αδιάκοπη αφοσίωση στις ανάγκες, τα προβλήματα και τα όνειρα του Ελληνικού Λαού, ξανασυναντιόμαστε, με ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο που μας ενώνει, μας ενδυναμώνει και μας οδηγεί».