Άμεση υπήρξε η αντίδραση της Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτή Λάρισας, Ευαγγελίας Λιακούλη, στην είδηση πως σε συνθήκες ακραίας φτώχειας διαβιούν περίπου 40.000 Θεσσαλοί.

Η Λαρισαία Βουλευτής κατέθεσε ταχύτατα στη Βουλή Ερώτηση προς την Κυβέρνηση ζητώντας απαντήσεις αναφορικά με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και είναι συγκλονιστικά.

Ειδικότερα, η Ε. Λιακούλη τονίζει στους Υπουργούς του κ. Μητσοτάκη πως σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας έτους 2021 για την Κοινωνική Ένταξη, με στοιχεία από το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, συνολικά στα Κέντρα Κοινότητας της Περιφέρειας, το 2020 πραγματοποιήθηκαν 194.138 επισκέψεις και εγγράφηκαν 47.868 ωφελούμενοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ενώ το έτος 2021 πραγματοποιήθηκαν 245.035 επισκέψεις, εγγράφηκαν 54.139ωφελούμενοι, εκ των οποίων οι 50.897 ήταν νέες επισκέψεις και οι 6.271 ήταν νέοι ωφελούμενοι. Η επισκεψιμότητα, δηλαδή, αυξήθηκε κατά 26,21 % σε σύγκριση με το 2020, καθώς και οι εγγραφές ωφελουμένων αυξήθηκαν κατά 13,10 %.

Επιπλέον, οι ωφελούμενοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για το 2021 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, είναι μια ανάσα πριν τους 40.000. Αξίζει να σημειωθεί ειδικά για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας πως 4.910 συμπολίτες μας διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας στο Δήμο Λαρισαίων, 2.329 στο Δήμο Τυρνάβου, 1.016 στο Δήμο Ελασσόνας, 902 στο Δήμο Φαρσάλων, 750 στο Δήμο Αγιάς, 440 στο Δήμο Κιλελέρ και 268 στο Δήμο Τεμπών.

Η Λαρισαία Βουλευτής επισημαίνει ότι:

– Το γεγονός πως 40.000 Θεσσαλοί διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, είναι ανεπίτρεπτο, καθώς και κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά και ηθικά απαράδεκτο.

– Σε επανειλημμένες κοινοβουλευτικές και δημόσιες παρεμβάσεις της, έχει πολλάκις κρούσει τον “κώδωνα του κινδύνου” για τη σταδιακή φτωχοποίηση της κοινωνίας και τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων εις βάρος των μη προνομιούχων πολιτών.

– Για το ΠΑΣΟΚ, η αξιοπρεπής διαβίωση κάθε συνανθρώπου μας, αποτελεί “κόκκινη γραμμή”, για το λόγο αυτό έχει αναδείξει δέσμη προτάσεων, τόσο για την άμεση “ανακούφιση” του βάρους που καλούνται να σηκώσουν καθημερινά τα ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας, όσο και για τη βιώσιμη ανάπτυξη, με αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της Χώρας, σε συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης και ίσων ευκαιριών για όλους.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας ζητά από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. ξεκάθαρες απαντήσεις για τις πρωτοβουλίες που απαιτείται να αναληφθούν για τους 40.000 Θεσσαλούς σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, αλλά και για την ανάγκη ενός ρεαλιστικού σχεδίου που θα βάλει “φρένο” στη φτωχοποίηση και τη διόγκωση των ανισοτήτων.