Σε ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού κ. Κ. Πιερρακάκη προχώρησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, αξιώνοντας άμεση ρύθμιση για μετεγγραφές πλημμυρόπληκτων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπως και την παροχή άλλων ωφελημάτων στα πανεπιστημιακά τμήματα που ήδη φοιτούν.

Όπως επισημαίνει η βουλευτής Λάρισας:

«Μείζον πρόβλημα για πολλές πλημμυροπαθείς οικογένειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας αποτελεί η επιτυχία των παιδιών τους φέτος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και η εισαγωγή τους σε πανεπιστημιακά τμήματα άλλων πόλεων σε ολόκληρη την επικράτεια, ή αντιστοίχως η ανάγκη διατήρησης ενός επιπλέον νοικοκυριού για τους φοιτητές που ήδη φοιτούν εκτός των πανεπιστημιακών τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η Πολιτεία, έχει ωστόσο μεριμνήσει σε αντίστοιχες περιπτώσεις θεομηνιών ή φυσικών καταστροφών, επιδεικνύοντας τη δέουσα ευαισθησία, όπως π.χ. συνέβη δυνάμει της Υπουργικής Απόφασης της 18ης -10-2021, όταν δόθηκε η δυνατότητα σε όλους όσοι επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2021 «και περιήλθαν εξ αυτού του λόγου σε κατάσταση αδυναμίας και των οποίων η μόνιμη (1η) κατοικία έχει καταστραφεί ολοσχερώς ή έχει υποστεί μεγάλη ζημία» να:

¢ Στεγαστούν σε φοιτητικές εστίες των Α.Ε.Ι. που ήδη φοιτούν,

¢ Να σιτιστούν στις λέσχες των αντίστοιχων τμημάτων,

¢ Και τέλος να υποβάλουν αίτηση μετεγγραφής/μετακίνησης ηλεκτρονικά, εφόσον φοιτούν ή εφόσον εισαχθούν κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Ε.Ι.) της χώρας, «στην πλησιέστερη στην κύρια κατοικία των ιδίων ή συγγενούς έως και δεύτερου βαθμού ή του κηδεμόνα τους, αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Α.Ε.Ι…κλπ».

Κατόπιν τούτων και δεδομένου ότι ήδη οι φωνές οικονομικής απόγνωσης πολλών γονέων φοιτητών από τη Θεσσαλία πληθαίνουν, ενώ γίνεται λόγος ακόμη και για τη μη έναρξη ή τη διακοπή των σπουδών των παιδιών τους, εξαιτίας της κατακόρυφης μείωσης των φετινών οικογενειακών εισοδημάτων», η Ευαγγελία Λιακούλη ρωτά τον υπουργό Παιδείας: «αν σκοπεύει να εκδώσει το συντομότερο ΥΑ ανάλογου περιεχομένου και ωφελημάτων για τους πλημμυρόπληκτους Θεσσαλούς φοιτητές και τις οικογένειές τους, καθώς και αν –σε περίπτωση που προβεί στις ανωτέρω επιβεβλημένες ενέργειες- θα ενισχύσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με ανάλογο προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές, προκειμένου να υποδεχθεί τον όγκο των φοιτητών, παρέχοντας εκπαιδευτικές και άλλες υπηρεσίες, όχι χαμηλότερης ποιότητας από αυτές που ήδη παρέχονται;».