Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τους δημοσιογράφους Γ. Παπαδάκη και Μ. Αναστασοπούλου, συμμετείχε την Παρασκευή η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Στο ερώτημα για την επιστολική ψήφο, η Λαρισαία Βουλευτής υπενθύμισε ότι «εμείς έχουμε εκφράσει ήδη επανειλημμένως την άποψή μας, άλλωστε εμείς ουσιαστικά πήραμε την πρωτοβουλία και κάναμε τη σχετική πρόταση όταν συζητείτο το Νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων στο εξωτερικό, τότε θέσαμε και το θέμα της επιστολικής ψήφου. Όμως, η διαδικασία πρέπει να τεθεί στο “τραπέζι”, δηλαδή να διασφαλιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα εκτελεστεί τεχνικά και κάθε παράμετρος εφαρμογής. Εμείς είμαστε αυτοί που βάλαμε και προτάξαμε το ζήτημα της επιστολικής ψήφου, εμείς πρέπει να διαπιστώσουμε τις εγγυήσεις ασφάλειας». Χαρακτήρισε, επίσης, την χθεσινή ανακοίνωση ως τον «απόλυτο αιφνιδιασμό, για ένα μείζον θεσμικό θέμα Δημοκρατίας».

Εξ αφορμής της σημερινής ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής του Νομοσχεδίου της Κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια, η Ε. Λιακούλη έκανε λόγο για «success story με την κοινωνία στα “τάρταρα” και στο περιθώριο».

Συγκεκριμένα, καταλόγισε στη Ν.Δ. ότι «μονιμοποίησε την ακρίβεια που καλπάζει, δεν λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για τους μικρομεσαίους και τους μη προνομιούχους, εφαρμόζει φοροαπαλλαγές μόνο για τους μεγάλους και ισχυρούς εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας». Επιπλέον, επισήμανε τα «270 δις ιδιωτικού χρέους, δηλαδή τις οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε τράπεζες, funds, εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (servicers), Εφορία, ΕΦΚΑ, κλπ», ενώ διακριτή μνεία έκανε στο γεγονός ότι «από το 2020 έχουν βγει συνολικά 148.000 πλειστηριασμοί ακινήτων και για το 2024 υπολογίζεται ότι θα αναρτηθούν περίπου 65.000».

Στηλιτεύοντας ότι «ακόμα ένα Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης είναι “κομμένο και ραμμένο” για τους μεγάλους, ενώ οι “μικροί” καταβαραθρώνονται», τόνισε πως «είμαστε περήφανοι για το Νόμο ΠΑΣΟΚ του 2010, με τον οποίο κάναμε πράξη την προστασία της α’ κατοικίας» και ανέδειξε πως «ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης έχει παρουσιάσει συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων για μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας».

Η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις εκκρεμότητες και καθυστερήσεις για την πλημμυρισμένη Θεσσαλία, δίνοντας έμφαση στην αβίωτη πραγματικότητα ότι οι πολίτες περιμένουν υλοποίηση όλων όσων έχουν εξαγγελθεί για την ανάταξη της περιοχής, αλλά δυστυχώς η Κυβέρνηση αναζητά μόνο επικοινωνιακές δικαιολογίες, όπως αυτές που επικαλέστηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στη σχετική συζήτηση στη Βουλή.