Οι Γιατροί του Κόσμου ανακοινώνουν τη σύσταση λειτουργίας Γραφείου Βοηθείας στη Θεσσαλία, με σκοπό την άμεση, ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση σε βασική υποστήριξη γιατους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες καθώς και των ευάλωτων κοινωνικά ατόμων.

Το Γραφείο Βοηθείας στη Θεσσαλία ξεκίνησε την λειτουργία του τον Νοέμβριο του 2023 σε συνέχεια των επτά πολυήμερων αποστολών των Γιατρών του Κόσμου στη περιοχή. Μέσω του νέου Γραφείου, οι ΓτΚ παρέχουν τη βοήθειά τους τόσο σε άτομα που έχουν ανάγκη, πληττόμενα νοικοκυριά όσο και σε κοινότητες, σχολικές μονάδες και Δομές Κοινωνικής Προστασίας.

Η Οργάνωση συντονίζει τις δράσεις της με τις τοπικές αρχές, τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και άλλους εθελοντικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στη περιοχή.

Για απευθείας αιτήματα πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία προς την ομάδα μας, μπορείτε να καλείτε στην τηλεφωνική γραμμή των ΓτΚ στο 6951086150 (και μέσω Viber και Whatsapp), είτε στο email thessalydesk.mdmgreece@gmail.com.

Οι Ομάδες των Γιατρών του Κόσμου καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια καθημερινά με σκοπό να βελτιωθεί η ζωή των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν, συνεχίζοντας αδιάκοπα να βοηθούν έμπρακτα τους πληγέντες στη Θεσσαλία, προσφέροντας υποστήριξη στους κατοίκους, οι οποίοι συνεχίζουν να ζουν σε αντίξοες συνθήκες διαβίωσης κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Έχοντας δεσμευτεί για την ανακούφιση και κάλυψη των αναγκών των πληγέντων για τουλάχιστον έξι μήνες, υλοποιούν ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο δράσης.