Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Λαρισαίων Κοινόν”, σχετικά με το Πάρκο των Ευχών, αναφέρονται τα εξής: 

“Η αλαζονεία και η προχειρότητα που χαρακτηρίζουν τον κ.Καλογιάννη, τον οδήγησαν, δυστυχώς, σε μία άνευ προηγουμένου θεσμική εκτροπή και σε ένα ακόμη ηθικό ολίσθημα. Στην αγωνία του να συγκαλύψει, εκ των υστέρων, με μία επίφαση «νομιμότητας» τις απευθείας αναθέσεις για το Πάρκο των Ευχών, προσπάθησε να βρει «συνενόχους» στην πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, συγκαλώντας μέσα σε 20 ώρες (!) 3 κατεπείγουσες συνεδριάσεις”.

“Το γεγονός έχει ήδη καταγραφεί στο βιβλίο Guinness ως παγκόσμιο ρεκόρ… Μπροστά στην δικαιολογημένη αντίδραση της πλειοψηφίας, και μπροστά στον κίνδυνο να ευτελιστεί στους δικούς του συμβούλους, οι οποίοι με εμφανή αμηχανία και δικαιολογημένο εκνευρισμό ζητούσαν επίμονα εξηγήσεις, δεν προχώρησε στη σύσταση της επιτροπής με μειοψηφία, αλλά ψέλλισε το αμίμητο: «Δεν συγκροτώ επιτροπή. Δεν χρειάζεται!».

Όμως, Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ επιτροπή προβλέπεται από το άρθρο 3 της 275/23/11/2022 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ. Συγκεκριμένα στο άρθρο 3 αναφέρει: Θα συσταθεί πενταμελής (5) οργανωτική επιτροπή του Θεματικού Πάρκου Χριστουγέννων στο Αλκαζάρ από το Δημοτικό συμβούλιο, σε περίπτωση που υπεύθυνος για τη διοργάνωση, λειτουργία και διαχείριση θα είναι ο Δήμος Λαρισαίων και επταμελής (7) σε περίπτωση που υπεύθυνη θα είναι η «ΟΛΟΝ Α.Ε». Η ανωτέρω Επιτροπή θα έχει την ευθύνη της διοργάνωσης λειτουργίας και διαχείρισης του πάρκου.

Συνεπώς, είναι απαραίτητη η συγκρότηση της επιτροπής η οποία δεν θα είναι διακοσμητική αλλά θα ελέγχει την οργάνωση και τις αναθέσεις των εργασιών. Αυτόν τον έλεγχο προσπάθησε να παρακάμψει ο κ. Καλογιάννης, όπως πλείστες όσες φορές στο παρελθόν, αλλά και αυτή την φορά δεν θα τον αποφύγει.

* Το Δι’ ευχών σημαίνει την λήξη και την απόλυση των συμμετεχόντων…”