Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη του Δ.Λαρισαίων "Λαρισαίων Κοινόν", αναφέρει τα εξής: 

Όταν πριν από λίγο καιρό το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε την απόφαση στήριξης της συνέχισης της λειτουργίας των εκπαιδευτηρίων Ράπτου, ξέραμε και τις δυσκολίες και τις νομικές επιπλοκές του ζητήματος. Αυτό που βάρυνε στην απόφαση όμως, ήταν τα παιδιά. Ήταν η δηλωμένη από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αδυναμία απορόφησης τόσο μεγάλου αριθμού μαθητών στα Δημόσια σχολεία της πόλης.
Αυτό είναι και η ουσία του προβληματος: Δεν παίζεις με χίλια εκατό παδιά. Είτε είσαι Διοίκηση του σχολείου, είτε είσαι Δικαστής. Ο καιρός της απόδοσης ευθυνών γι' αυτό το χάλι θα έρθει, αλλά ο αντικειμενικός σκοπός αυτή τη στιγμή είναι η απρόσκοπτη λειτουργία των εκπαιδευτηρίων για την υπόλοιπη χρονιά και η όποια ΟΡΙΣΤΙΚΗ απόφαση να βγει με το τέλος της και σίγουρα πριν από την αρχή της επομένης. Γιατί εκτός από το ότι δεν μπορείς να παίζεις με τα παιδιά, δεν μπορείς να παίζεις με τους εργαζόμενους και τους γονείς.
Είμαστε απολύτως απέναντι ΚΑΙ σε αυτούς που παίρνουν αποφάσεις αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις, αλλά ΚΑΙ σε όσους είτε επιχειρούν να βάλουν τα παιδιά και τις οικογένειές τους ως ασπίδα σε λάθη και παραλείψεις τους, είτε λειτούργησαν υπεροπτικά, ανεύθυνα και καιροσκοπικά, συντελώντας στη δημιουργία αυτού του μπάχαλου. Κι αφού πετύχουμε τη συνέχιση της λειτουργίας τουλάχιστον γι' αυτή τη χρονιά, θα πρέπει στη συνέχεια να βγουν συμπεράσματα που μόνο καλό θα κάνουνε στην πόλη και που θα αφορούν την λειτουργία των θεσμών στο σύνολό τους, αλλά και την επάρκεια αρχόντων κάθε βαθμίδας.
Ο εμπαιγμός έχει κόστος και είναι καιρός κάποιοι να το μάθουν.
Πέραν δε όλων των παραπάνω, εκφραζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για την απώλεια της Δασκάλας Μαίρης Ν. Ράπτου. Τιμούμε το εκπαιδευτικό έργο και την κοινωνική της προσφορά που κινήθηκαν πάντοτε με άξονα το ελληνορθόδοξο ήθος και την αλληλεγγύη της Κοινότητας.