Με τεράστια επιτυχία και μαζική παρουσία δημοτών και εκπροσώπων κομμάτων και δημοτικών παρατάξεων, πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας της δημοτικής παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν» την Κυριακή 12/1.
Μετά τον αγιασμό μίλησε ο Αλέξανδρος Νάρης τ. δημοτικός σύμβουλος, που αναφέρθηκε στα πεπραγμένα, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της «Λαρισαίων Κοινόν». Συγκεκριμένα τόνισε:
«Η «Λαρισαίων Κοινόν» είναι η πρώτη παράταξη που επεσήμανε την εντελώς λανθασμένη εφαρμογή του ΣΒΑΚ, με την ταυτόχρονη κατάργηση 4.500 θέσεων στάθμευσης στο κέντρο, χωρίς να υπάρχει προγραμματισμός για την δημιουργία νέων θέσεων, προειδοποιώντας για το κυκλοφοριακό «μπάχαλο» που θα δημιουργηθεί και δυστυχώς εκ των πραγμάτων δικαιώθηκε. Η «Λαρισαίων Κοινόν» ζήτησε οικονομικό έλεγχο όλων των απευθείας αναθέσεων, αγαπημένη συνήθεια του κ. Καλογιάννη, και μετά από σφοδρές αντιδράσεις λάβαμε ελάχιστα οικονομικά στοιχεία.

 

Επιπλέον, με πρόσχημα τον σεισμό και την πανδημία, το δεξί χέρι του κ.Καλογιάννη ο αντιδήμαρχος των οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων, προχώρησε σε απευθείας αναθέσεις σε εταιρεία στην οποία ήταν ταυτόχρονα και προϊστάμενος του λογιστηρίου της (!). Γι’ αυτή την βαρύτατη σύγκρουση συμφερόντων και ασυμβίβαστου έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό της Αποκεντρωμένης μετά από αναφορά μας.
Καταγγείλαμε την φωτογραφική ανάθεση αλλαγής φωτιστικών του Δήμου ύψους 15.000.000 € που το πραγματικό κόστος δεν ξεπερνά το ήμισυ του ποσού.
Ηγηθήκαμε της κοινής προσπάθειας 4 παρατάξεων για ματαίωση του αχρείαστου δανείου 4 εκατ.€.
Καταγγείλαμε τις παράτυπες διαδικασίες προσλήψεων στο Δημοτικό Ωδείο και τη Δημοτική Σχολή χορού».
Στη συνέχεια ο Οδυσσέας Μπόρος δημοτικός σύμβουλος, τόνισε την στήριξη της παράταξης στη Βορειοηπειρωτική κοινότητα της Λάρισας αλλά και στη χειμαζόμενη Εθνική Μειονότητα και στην ονοματοθεσία πλατείας Βορείου Ηπείρου, ο Δημήτριος Τσιάρας επόμενος δημοτικός σύμβουλος, επεσήμανε την κοινή και πανθομολογούμενη διαπίστωση ότι η «Λαρισαίων Κοινόν» είναι η μόνη παράταξη που άσκησε έλεγχο στις πράξεις του κ. Καλογιάννη και αποτέλεσε την μοναδική σοβαρή φωνή αντιπολίτευσης.

 

Ο επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν» Κώστας Βαϊούλης τόνισε ότι: «ο κ. Καλογιάννης έχει δημιουργήσει ένα καθεστώς, που μόνο στόχο έχει την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων και την τακτοποίηση των «ημετέρων». Δεν ενδιαφέρεται για το συνολικό συμφέρον της Λάρισας, γεγονός που αποδεικνύεται από την βιομηχανία των απευθείας αναθέσεων, από τις δεκάδες παράτυπες προσλήψεις και συμβάσεις εργασίας, από την πλήρη εγκατάλειψη των συνοικιών και των χωριών, την παντελή έλλειψη καθαριότητας στο σύνολο του Δήμου. αλλά και από την εξοργιστική και συνεχώς επιδεινούμενης εικόνας της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης.

 

Ο κ. Καλογιάννης με τις γερασμένες ιδέες και τις αναχρονιστικές και ξεπερασμένες πρακτικές διοίκησης, ανήκει στο παρελθόν. Κάλεσε όλες τις δυνάμεις που ενδιαφέρονται για το ξεπέρασμα του τέλματος που έχει οδηγήσει η καθεστωτική αντίληψη του κ. Καλογιάννη, να αγωνιστούν ώστε η Λάρισα να οδηγηθεί στον δρόμο της πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης, με σεβασμό στην ταυτότητα της αλλά και με την δημιουργική εξωστρέφεια που απαιτούν οι καιροί.
Ο κ. Βαϊούλης κατέληξε: Η «Λαρισαίων Κοινόν» συνεχίζει αυτόνομα τον δημιουργικό δρόμο του ελέγχου και της προσφοράς για το καλό της Λάρισας, της πόλης που αγαπάμε».