Άτομο που προκαλούσε προβλήματα, με παραβατική συμπεριφορά και εξαρτημένο, περιγράφουν στον Τύρναβο της Λάρισας συντοπίτες του, το δράστη δολοφονίας του μουσικού και συγγραφέα, στο διαμέρισμά του στα Εξάρχεια

Έκλεψε το αυτοκίνητο 65χρονου Αλβανού, κατοίκου Τυρνάβου Λάρισας, και κατέβηκε στην Αθήνα. Λίγο μετά τις 04.00 τα ξημερώματα (08/02) περίοικοι διέκριναν ανδρική φιγούρα, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να περιγράψουν τα χαρακτηριστικά του ατόμου και φωνή σε έκκληση βοήθειας και ενημέρωσαν την Αστυνομία.

Πληρώματα της ΕΛΑΣ που κλήθηκε στο σημείο, εντόπισε νεκρό τον 54χρονο Νίκο Ντάβα (φωτο), ένοικο του διαμερίσματος στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 83, στα Εξάρχεια, με τραύμα στο κεφάλι. Στο μπάνιο του διαμερίσματος εντόπισαν ένα σφυρί κι ένα μαχαίρι, ενώ από το χώρο προσήχθη ως ύποπτος ο 48χρονος κάτοικος Τυρνάβου Λάρισας.

Καθώς ο ίδιος τελούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ, δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση.

Κατά την προανάκριση, σε εξακρίβωση στοιχείων των δύο ανδρών, ταυτοποιήθηκε το θύμα, ο 54χρονος Νίκος Ντάβας, μουσικός και συγγραφέας, γεννημένος στη Λάρισα, και ο 48χρονος Θ.Κ κάτοικος Τυρνάβου Λάρισας.

Ο ίδιος έχει κατ’ επανάληψη απασχολήσει τις Αρχές, με επεισόδια και παραβατική συμπεριφορά. Για λόγους που δεν έχουν αποσαφηνιστεί με κλεμμένο όχημα ταξίδεψε στην Αθήνα από τη Θεσσαλία, βρέθηκε στο διαμέρισμα του 48χρονου ο οποίος κατέληξε νεκρός.

Για τα ακριβή αίτια θανάτου του 48χρονου Νικόλαου Ντάβα, έχει υποβληθεί παραγγελία νεκροτομής και αναμένεται το πόρισμα ενώ το σφυρί και το μαχαίρι ως πειστήρια εξετάζονται στα Εργαστήρια της ΔΕΕ.

Με την ποινική δικογραφία σε βάρος του, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, παραπέμπεται στον Εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφανθεί για την ποινική του μεταχείριση.

nantiareport.gr