Ιστορίες με εξαπατημένους που ξεπερνούν τα όρια της αφέλειας έχει αρκετές το αστυνομικό δελτίο. Η περίπτωση ενός 50χρονου Λαρισαίου, ελεύθερου επαγγελματία, είναι μια από αυτές.
Σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε ο ίδιος, δηλώνει ότι εξαπατήθηκε από αγνώστους όταν πήγε να αγοράσει 30 χρυσές λίρες αντί του ποσού των 10.500 ευρώ (350 ευρώ η μία).
Οι δυο προμηθευτές των χρυσών νομισμάτων, στους οποίους τον σύστησε ένας συνάδελφός του, του έδωσαν ραντεβού για την συναλλαγή νύχτα σε σκοτεινό δρόμο και αντί για λίρες, μόλις πήραν τα χρήματα, του έβαλαν σε μια κάλτσα …κέρματα των 20 λεπτών.
Όταν βγήκα στο φως και άνοιξα την κάλτσα ήταν ήδη αργά, οι απατεώνες είχαν εξαφανιστεί, λέει στη μήνυσή του.
Το περίεργο είναι ότι ο ίδιος καταγγέλλει πως ήρθε σε επαφή μαζί τους και εκείνοι του πρότειναν για να καλυφθεί η ζημιά της απάτης να του πουλήσουν άλλη ποσότητα λιρών στην ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή των 250 ευρώ.
Στην μήνυσή του ο 50χρονος αναφέρει ότι δέχτηκε, αλλά μετά οι ίδιοι τον πίεσαν να αγοράσει και άλλες, κάτι που έγινε, και ύστερα του ζήτησαν να συνεχίσει να αγοράζει, μέχρι που συνειδητοποίησε ότι το εξαπατούν και πήγε στην αστυνομία…
Η ασυνήθιστη αυτή υπόθεση ερευνάται.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα, Ελευθερία)