Μια εξαιρετικής σημασίας διεθνής εκπαιδευτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Κω την Παρασκευή 28 Απριλίου. Στην ημερίδα έλαβε μέρος με εισήγησή του ο Εκπαιδευτικός Όμιλος των μαθητών του 14ου ΓΕ.Λ. Λάρισας.

Εκτός από το σχολείο της Λάρισας στην ημερίδα συμμετείχαν ακόμη σχολεία της Κω(Γ.Ε.Λ. Ζηπαρίου και Γυμνάσιο Αντιμάχειας), καθώς και εκπαιδευτικοί και μαθητές από την Ισπανία και την Τουρκία.

Θέμα της ημερίδας ήταν το «Ιπποκρατικό Ιδεώδες». Οι Λαρισαίοι μαθητές Ειρήνη Μπαράκου, Βαγγέλης Μπαρτζώκης, Μυρτώ Ντάνα, Ελένη Πενήντα, Δημήτρης Στεφανούλης και Θεοδώρα Τσιλινίκου παρουσίασαν μια εξαιρετικά εμπεριστατωμένη και πρωτότυπη εργασία με θέμα:«Η Κως, η Λάρισα, ο Ιπποκράτης, η Ιατρική και τα Μαθηματικά».

Το συντονισμό της εργασίας είχαν τα στελέχη της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κ.κ. Κώστας\ Καραμπάτσας, πρόεδρος, Κώστας Τσαβές, υπεύθυνος διαγωνισμών, καθώς και η διευθύντρια του Λυκείου, φιλόλογος, Ζωή Γιώτα.

Οι μαθητές ανέδειξαν πέρα από την κλασική σχέση που Ιπποκράτη με τη Λάρισα και την Κω και την προσφορά του στην Ιατρική επιστήμη, της οποίας θεωρείται πατέρας, λιγότερο γνωστές πτυχές από το ερευνητικό του έργο που αφορούν την τεκμηριωμένη σύνδεση της Ιατρικής με τη Μαθηματική επιστήμη.

 

Ο Ιπποκράτης και το έργο του είναι άλλωστε η βασική αφορμή για την πρόσφατη αδελφοποίηση των δήμων Λαρισαίων και Κω. Αξίζει να σημειωθεί το προσωπικό ενδιαφέρον και η αμέριστη υποστήριξη του δημάρχου Λαρισαίων ,κ. Απόστολου Καλογιάννη, για την πραγματοποίηση της ημερίδας αυτής.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στους χώρους του φημισμένου Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος της Κω, παρουσία του Γ.Γ. ,ιατρού κ. Γ. Τάλλαρου, ο οποίος ευχαρίστησε τους Λαρισαίους εκπαιδευτικούς και μαθητές και τους συγχάρηκε για την πρωτοποριακή τους ερευνητική εργασία.

Μεταξύ των δρώμενων της ημερίδας, εντύπωση πραγματοποίησε η αναπαράσταση του όρκου του Ιπποκράτη που παρουσιάστηκε από σχολείο της Κω.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι η αρχή μιας επικείμενης επέκτασης της συνεργασίας ανάμεσα στη Λάρισα και στην Κω με επίκεντρο τον Ιπποκράτη, όπως συμφώνησαν ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσων, κ. Γιάννης Κρητικός, με τους Λαρισαίους εκπαιδευτικούς και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Νίκο Ζέρβα, ο οποίος υποστήριξε ένθερμα το εγχείρημα.