Έχοντας ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την ενίσχυση των νέων, μέσα από δράσεις που προάγουν τη γνώση και θωρακίζουν την προσωπικότητά τους, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, στηρίζει σταθερά τις πρωτοβουλίες του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων.

Στο πλαίσιο αυτό, συμμετείχε στην διαδικτυακή Ημερίδα «Συζητάμε για τη Ψυχική Υγεία», που διοργάνωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας, με βασικά θέματα συζήτησης την επίδραση της πανδημίας στη ψυχική υγεία των νέων, την αναγνώριση των αρνητικών συναισθημάτων και την αντιμετώπισή τους, καθώς και τον ρόλο της τέχνης και του εθελοντισμού ως μέσα στήριξης και βελτίωσης της ψυχικής υγείας.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εκπροσωπήθηκε από την κα. Βασιλάκη Βαρβάρα, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Κέντρου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Campus Λάρισας, Υπεύθυνη της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης & Τυρνάβου, ενώ στην Ημερίδα συμμετείχαν ακόμα η κα. Κουφάκη Ειρήνη, Ψυχολόγος (PhD), Επιστημονική Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ, και ο κ. Αθανασόπουλος Παναγιώτης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης του φορέα «Άγγελοι της Χαράς». Τη συζήτηση συντόνισε η κα. Τσιαντού Κυριακή, Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας.

Η Ημερίδα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, λαμβάνοντας μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό, με τους συμμετέχοντες να θέτουν ερωτήματα και να καταθέτουν τη δική τους
εμπειρία. Ολόκληρη την Ημερίδα μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.

Σημειώνεται ότι ο δευτεροετής φοιτητής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Χατιλάρι Παύλος, είναι Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων, συμβάλλοντας σημαντικά στην προσπάθεια του Συμβουλίου να πετύχει τους στόχους του.
 
Λίγα λόγια  για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και  το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας  του Δήμου  Λαρισαίων

- Το Μητροπολιτικό   Κολλέγιο, με ιστορία από το 1982, είναι σήμερα είναι το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα και αποτελεί σταθερά την πρώτη επιλογή στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαθέτει 10 Ακαδημαϊκές Σχολές, 81 υπερσύγχρονα campuses [σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Λάρισα και Πάτρα], 30 πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς και οργανισμούς και προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα bachelors, masters και διδακτορικά, σε συνεργασία με 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια. Τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρονται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, καλύπτουν μεγάλο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίων και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων διεθνούς εμβέλειας, τα οποία απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Επιπλέον, πρόκειται για το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα, που είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων Compostela Group of Universities. Η ιδιότητα μέλους στο εν λόγω δίκτυο προσφέρει διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και δικτύωση με κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. 

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαθέτει campus στη Λάρισα, στο 6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας.

Περισσότερα στο: www.mitropolitiko.edu.gr  

Το Δημοτικό  Συμβούλιο  Νεολαίας  του  Δήμου Λαρισαίων στοχεύει στην εξοικείωση των νέων με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο, στη συμβολή τους για τη διαμόρφωση τοπικού στρατηγικού σχεδίου για τη νέα γενιά, στην ικανοποίηση της ανάγκης για κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών, καθώς και εντός αυτών, στην οργάνωση και την υποστήριξη δράσεων που αφορούν σε σημαντικούς τομείς της κοινωνικής ζωής της πόλης.