Πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες διαδικτυακή Συνάντηση Δημοσίου Διαλόγου με νέους και νέες της Επιτροπής Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ).

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Τρικκαίων κ.Δημήτρη Παπαστεργίου, και του κ.Σίμου Δανιηλίδη, Δημάρχου Συκεών και Νεάπολης, ο Δήμος Λαρισαίων εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κο. Δημήτρη Δεληγιάννη, ενώ συμμετείχαν  μέλη των  Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας, Λάρισας,  Παγγαίου, Θέρμης, Καβάλας και Βόλβης.

Το δημοτικό συμβούλιο Νεολαίας της πόλης μας εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο κα. Μυσιρλή Φωτεινή, τον αντιπρόεδρο κ. Χατιλάρη Παύλο, τη γραμματέα κα. Τσιαντού Κυριακή, την εκπρόσωπο Τύπου κα Σιέρρα Δήμητρα και τα μέλη κα. Μαρία Δεσλή, κ. Ευάγγελο Ρεμπάπη και την κα. Κόκκινου Κατερίνα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν επικεντρώθηκαν σε τρεις βασικούς άξονες:

- Τι σημαίνει για τους νέους το ευρωπαϊκό έτος Νεολαίας, πώς το αντιλαμβάνονται;

- Με ποιες δράσεις θα μπορούν οι δήμοι να στηρίξουν το εγχείρημα;

- Πως θα μπορούσαν αυτές οι δράσεις να προβληθούν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έτους νεολαίας;

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πρόταση του Αντιδημάρχου Λαρισαίων κ. Δημήτρη Δεληγιάννη για τον εορτασμό του ευρωπαϊκού έτους Νεολαίας με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, της ΕΕΤΑΑ και τη συνεργασία των Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας, που θα διαμορφώσει τους όρους ενός ευρύτερου διαλόγου στα όργανα της Αυτοδιοίκησης για  το ρόλο των νέων  των δημοτικών συμβουλίων Νεολαίας και την παρέμβασή τους στις τοπικές κοινωνίες.

Παράλληλα τα μέλη του Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου μας είχαν την ευκαιρία να περιγράψουν αναλυτικά τις δράσεις που έχουν υλοποιήσει αλλά και τις δράσεις που προετοιμάζουν για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αυτές σχετίζονται με την ψυχική υγεία των νέων, την συμμετοχή των νεότερων ατόμων ηλικίας 13-17 ετών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων γενικότερα και στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων ειδικότερα, την έμφαση στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό (Περίπατος Νεολαίας, Ποδηλατάδα Νεολαίας) και στην προετοιμασία του 2ου Φεστιβάλ Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Να σημειωθεί εδώ ότι μετά από καταγραφή που πραγματοποίησε η ΕΕΤΑΑ, ο Δήμος Λαρισαίων είναι ένας από τους 8 συνολικά Δήμους της χώρας μας που είχαν την πρωτοβουλία να ενεργοποιήσουν  Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας.