Ξεκίνησαν την Δευτέρα 28 Μαρτίου οι δράσεις της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δ. Λαρισαίων και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας για την “Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας” αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου). 

Οι συγγραφείς Εύη Γίτσα (εκπαιδευτικός), Λίνα Μουσιώνη (αρχαιολόγος, παιδαγωγική υπεύθυνη ΚΔΑΠ Λαρισαίων), Ευδοκία Ποιμενίδου-Χατζηδημητρίου (εκπαιδευτικός), Χρυσάνθη Τσιαμπαλή (εκπαιδευτικός) και Λητώ Τσακίρη (εκπαιδευτικός), συναντήθηκαν με  μαθητές δημοτικών σχολείων της πόλης μας, παρουσίασαν τα βιβλία τους και συζήτησαν για την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στο φετινό μήνυμα της αφίσας της IBBY: “Οι ιστορίες είναι φτερά που σε βοηθούν να πετάς ψηλά κάθε μέρα, βρες, λοιπόν τα βιβλία που μιλούν στο πνεύμα σου, στην καρδιά σου, στο μυαλό σου. Τα βιβλία είναι γιατρικά. Θεραπεύουν. Καθησυχάζουν.  Εμπνέουν. Διδάσκουν. Ας ευγνωμονούμε τους παραμυθάδες, τους αναγνώστες και τους ακροατές. Ας ευγνωμονούμε τα βιβλία. Είναι φάρμακο για έναν καλύτερο, φωτεινότερο κόσμο.”

Οι δράσεις συνεχίζονται με τους “Βιβλιοφάγους”, ένα τριήμερο γεμάτο με ευφάνταστα εργαστήρια και απολαυστικά παιδικά βιβλία από την παιδαγωγική ομάδα απ’ Ουσία.  

Εργαστήρια αφήγησης, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 31 Μαρτίου και την Παρασκευή 1 Απριλίου για σχολικές τάξεις δημοτικού, ενώ το Σάββατο 2 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για τα παιδιά της πόλης μας.  

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι χωρίς κόστος ενώ θα πραγματοποιηθούν λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του Covid-19. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η προεγγραφή ενώ θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας,

Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, Ρούσβελτ 59, τηλ: 2410618753,  

e-mail: edimovivlio@hotmail.gr,

https://www.facebook.com/www.edimovivliolarissa