Σε μια ιδιαίτερα σημαντική ημερίδα για την Ειρήνη που θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, θα μιλήσει σήμερα το απόγευμα ο δήμαρχος Λαρισαίων και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Απόστολος Καλογιάννης, μαζί με άλλες προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό χώρο, το χώρο της Εκκλησίας, της πολιτικής και των Κινημάτων. 

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο Πρωτοβουλίας για την Ειρήνη και όπως τονίζεται στη σχετική πρόσκληση «με φιλοδοξία να αποτελέσει την αφετηρία για μια μεγάλη προσπάθεια δημιουργίας κινήματος ειρήνης στην Ελλάδα ως απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στη διάχυση του πολέμου, στους υπερεξοπλισμούς, στην προσφυγιά, στη φτωχοποίηση και στην περιβαλλοντική καταστροφή.» 

Το πρόγραμμα των εναρκτήριων ομιλών και χαιρετισμών έχει ως εξής: 

Βασίλης Βασιλικός | Συγγραφέας, βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Χριστίνα Κουλούρη | Πρύτανις Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας

Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος

Μιχαήλ Σταθόπουλος | Ακαδημαϊκός, π. Υπουργός Δικαιοσύνης, π. Πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών

Απόστολος Καλογιάννης | Δήμαρχος Λαρισαίων, μέλος ΔΣ ΚΕΔΕ 

Κωστής Παπαϊωάννου | Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας, π. Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Συντονίστρια: Φωτεινή Σιάνου τ. Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών της Συνομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και Πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη.

Θα ακολουθήσουν θεματικές συνεδρίες για : Ανθρωπιστική κρίση - Δικαιώματα, Διεθνή και  Γεωπολιτικά, Πολιτισμός – Αθλητισμός, Ενεργειακά – Περιβάλλον. 

Η ημερίδα πραγματοποιείται σήμερα  Δευτέρα 4 Απριλίου και ώρα 17:30, στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, αμφιθέατρο Αργυριάδη, και θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω του καναλιού του Πανεπιστημίου Αθηνών στο YouTube στον σύνδεσμο: https://youtu.be/tzBZdBSZs7E 

Επίσης θα μεταδοθείαπό τη σελίδα του Δημάρχου Λαρισαίων στο facebook https://www.facebook.com/ApostKalogiannis 

Σελίδα της Πρωτοβουλίας στο facebook: https://www.facebook.com/protovouliaeirinis

Εκδήλωση (event) στο facebook: https://fb.me/e/2WnvcnJud