Τα προσυνεδριακά κείμενα για το 3ο Συνέδριο του κόμματος παρουσιάζει απόψε στη Λάρισα ο Πάνος Ρήγας, πρόεδρος της κεντρικής οργανωτικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους πως “το συνέδριο είναι κορυφαία διαδικασία μετά από 6 χρόνια, τις δυσκολίες και την πανδημία που περάσαμε και οφείλουμε να ολοκληρώσουμε αυτές διαδικασίες και ταυτόχρονα μετά το συνέδριο να δούμε και το πολιτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας και βεβαίως όλο το οργανωτικό του κόμματος”.

Ο κ. Ρήγας αναφέρθηκε στην εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, σημειώνοντας πως η εισβολή στην Ουκρανία δημιουργεί νέες συνθήκες στην Ευρώπη και μάλιστα επικίνδυνες, καθώς, μεταξύ άλλων “διευκολύνει και τη γείτονα χώρα να συνεχίσει την προσπάθεια που κάνει εδώ και καιρό”.

Αναφορικά με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, ο κ. Ρήγας τόνισε πως “η Ελλάδα έχει κάνει μια επικίνδυνη επιλογή”, ενώ αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας πως “απέτρεψε αναθεωρητικές βλέψεις που υπάρχουν εντός των Βαλκανίων και αποτρέψαμε επίσης η Τουρκία να έχει την δίοδο στα βόρεια σύνορα μας και τη βόρεια Μακεδονία. Άρα αντιλαμβάνεστε όταν παραβιάστηκαν σύνορα μέσω της Λευκορωσίας και η Ρωσία έκανε επιδρομές στην Ουκρανία, δρόμοι επικίνδυνοι θα άνοιγαν για τη χώρα μας”.

“Είναι η ώρα να φύγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης”, τόνισε ο κ. Ρήγας, “δημιουργεί τεράστια οικονομικά προβλήματα στην κατάσταση της χώρας, ό, τι έχει αναλάβει το έχει κάνει με δραματικό τρόπο. Είναι ώρα να φύγει, γιατί όσο μένει επιδεινώνεται η κατάσταση για τον ελληνικό λαό και για την προστασία της εθνικής μας ακεραιότητας”, κατέληξε ο κ. Ρήγας.

tinealarissa.gr