Με στόχο τη δικτύωση και την επαφή των φοιτητών Ψυχολογίας με κοινωνικές δομές υποστήριξης, το Μητροπολιτικό  Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, διοργάνωσε για τους φοιτητές του campus στη Λάρισα (6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας) επίσκεψη στο ΚΕΘΕΑ   –   ΠΙΛΟΤΟΣ στο Βόλο.

Υπό την καθοδήγηση του κ. Σελπεσάκη Ξενοφώντα, Υπεύθυνου Τμήματος Εκπαίδευσης – Έρευνας του ΚΕΘΕΑ - ΠΙΛΟΤΟΣ, του κ. Γιαννουσά Κώστα, Ψυχολόγου, και της κας Λάμπρου Νάνσυ, Κοινωνικής Λειτουργού, οι φοιτητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και το έργο της δομής, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχαν και σε μια διαδραστική παρουσίαση σχετικά με τις δράσεις πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης, καθώς και για τα αίτια, τα στάδια και τον κύκλο αλλαγής των εξαρτητικών συμπεριφορών.

Την επίσκεψη συντόνισε η κα. Καλαμπαλίκη Ολυμπία, Ψυχολόγος PhD(c), Clinical Coordinator BSc (Hons) Psychology, Μητροπολιτικό Κολλέγιο, Campus Λάρισας.

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, ενώ οι φοιτητές εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για το κοινωνικό έργο της δομής, πραγματοποιώντας ερωτήσεις και συμμετέχοντας ενεργά στη συζήτηση.

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο δεσμεύεται να αναπτύξει κι άλλες αντίστοιχες δράσεις στο μέλλον, διευρύνοντας περαιτέρω τη συνεργασία του με το ΚΕΘΕΑ – ΠΙΛΟΤΟΣ, καθώς πρωτοβουλίες σαν κι αυτές όχι μόνο ενισχύουν τις δεξιότητες των φοιτητών του Κολλεγίου, συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση και την εξοικείωσή τους με τα είδη και τα χαρακτηριστικά των εξαρτητικών συμπεριφορών, αλλά και επιφέρουν θετικά πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Λάρισας. 

Λίγα λόγια για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το  ΚΕΘΕΑ  -  ΠΙΛΟΤΟΣ

- Το Μητροπολιτικό  Κολλέγιο, με ιστορία από το 1982, είναι σήμερα είναι το μεγαλύτεροΚολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα και αποτελεί σταθερά την πρώτη επιλογή στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Διαθέτει 10 Ακαδημαϊκές Σχολές, 8 υπερσύγχρονα campuses [σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Λάρισα και Πάτρα], 30 πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς και οργανισμούς και προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα bachelors, masters και διδακτορικά, σε συνεργασία με 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια.

Τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρονται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, καλύπτουν μεγάλο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίων και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων διεθνούς ​εμβέλειας, τα οποία απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Επιπλέον, πρόκειται για το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα, που είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων Compostela Group of Universities. Η ιδιότητα μέλους στο εν λόγω δίκτυο προσφέρει διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και δικτύωση με κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.  

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαθέτει campus στη Λάρισα, στο 6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας.

Περισσότερα στο: www.mitropolitiko.edu.gr  
 
- Το Θεραπευτικό πρόγραμμα ημερήσιας φροντίδας για χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών και τις οικογένειές τους ΚΕΘΕΑ-ΠΙΛΟΤΟΣ αποτελεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών ανοικτής φροντίδας, έγκαιρης παρέμβασης και απεξάρτησης, ενώ απευθύνεται σε έφηβους και ενήλικες που έχουν ή διακινδυνεύουν να αποκτήσουν μια εξαρτητική συμπεριφορά.

Δημιουργήθηκε ως συνέχεια μιας ευρύτερης προσπάθειας του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) να αναπτύξει στη Θεσσαλία ένα ολοκληρωμένο δίκτυο παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής, εκπαίδευσης, θεραπείας και επανένταξης, για όλους τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών και τις οικογένειές τους στη Θεσσαλία.