Με ιδιαίτερο συμβολισμό ξεκίνησαν οι πρόδρομες παράλληλες δράσεις του Δήμου Λαρισαίων για τον ΔΕΗ International Tour of Greece (ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας). Η πρώτη δράση ήταν αφιερωμένη σε  μαθητές σχολείων Ειδικής Αγωγής  και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων στο πάρκο Αλκαζάρ. Ως γνωστόν, ο αγώνας ΔΕΗ International Tour of Greece είναι μια ιδιαίτερα σημαντική αθλητική διοργάνωση υψηλού επιπέδου, με τεράστια προβολή στο εξωτερικό. 

Ο αγώνας διεξάγεται  σε 5ο ΕΤΑΠ, από την Κρήτη μέχρι και την Ηπειρο. Το 4ο ΕΤΑΠ  διεξάγεται το Σάββατο 30 Απριλίου στη Θεσσαλία, με τη Λάρισα να είναι η πόλη τερματισμού, ο οποίος θα γίνει μπροστά από το Μνημείο του Ιπποκράτη.

Ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την Cycling Greece, που είναι ο φορέας διοργάνωσης, του αγώνα έχουν οργανώσει ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων.

Στην πρώτη παράλληλη εκδήλωση με τίτλο «Με ρόδες και ένα πινέλο», συμμετείχαν παιδιά και εκπαιδευτικοί από το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο (ΔΑΔ), το Ειδικό Νηπιαγωγείο ΔΑΔ, το  Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Λάρισας καθώς και το  Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λάρισας. Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο.

Οι δράσεις αφορούσαν ζωγραφική από τους μαθητές με θέμα το ποδήλατο.

Στη δράση συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι Δ. Δεληγιάννης και Ντ. Διαμάντος, η προϊσταμένη της  Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων κ. Στ. Μπαξεβάνου.