Για την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα λόγω των αλλεπάλληλων κρίσεων,συζήτησε στην τηλεοπτική εκπομπή του Αντ1 «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής ν. Λάρισας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, τονίζοντας πως «η φτώχεια έχει χτυπήσει την πόρτα των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων και οκόσμος δεν μπορεί να αντέξει άλλο.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει δέσμη προτάσεων στη βουλή και στο δημόσιο διάλογο, για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και αύξηση του κατώτατου μισθού. Σε όλα αυτά, όμως, ο Πρωθυπουργός, απαντάει, σε προσβλητικό τόνο, ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα.

Σχετικά με τη στάση της Κυβέρνησης απέναντι σε όλα αυτά που συμβαίνουν, η Ευαγγελία Λιακούλη υποστήριξε ότι «η Κυβέρνηση έχει τη δική της πολιτική πυξίδα. Έχει κάνει τις δικές της επιλογές, μειώνοντας τη φορολογία στους λίγους και εκλεκτούς, όπως στη μεγάλη ακίνητη περιουσία και στα πολύ μεγάλα εισοδήματα.

Φαίνεται να ζει σε έναν πρωτοφανή πολιτικό σουρεαλισμό. Τη στιγμή που οι πολίτες υποφέρουν, η Κυβέρνηση, αντί να λάβει ουσιαστικά μέτρα,επιλέγει να ασχολείται με την αλλαγή του λογότυπου του ΟΑΕΔ και την επανασύσταση της αγροφυλακής».

Αναφορικά με τις πρωτοβουλίες και τα μέτρα που προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο, η Γραμματέας της Κ.Ο. δεν παρέλειψε να σημειώσει πως «ενώ η Κυβέρνηση κάνει βόλτα και βγαίνει φωτογραφίες, ο Πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης, στην Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συζήτησε διεξοδικά για τα μέτρα που πρέπει να ισχύσουν σε όλη την Ευρώπη ώστε να προστατευθούν τα εισοδήματα.

Μίλησε για το πλαφόν αλλά και για το πώς πρέπει να χειριστούμε το ενεργειακό πρόβλημα, ενισχύοντας το δίκτυο και αξιοποιώντας τις Α.Π.Ε.. Από την άλλη, η Κυβέρνηση, τώρα, ‘ανακάλυψε’ το δρόμο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τον οποίο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής υποδεικνύει εδώ και καιρό!»