Το παράρτημα Λάρισας του ΠΜΣ αυτό το διάστημα πραγματοποιεί συσκέψεις με συναδέλφους, παρεμβάσεις σε χώρους με σκοπό να προετοιμάσει την συμμετοχή του κλάδου στην γενική Απεργία στις 6 Απρίλη. 

Συνάδελφοι και μόνο που έχει ξεκινήσει μεταξύ συναδέλφων και σωματείων μια συζήτηση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε χώρους που εργαζόμαστε είναι μεγάλη κατάκτηση, πρωτόγνωρη εδώ και δεκαετίες. Δυναμώνουμε τη συζήτηση και τη διεκδίκηση ΣΣΕ για κάθε χώρο που εργάζονται μουσικοί. Επεξεργαζόμαστε σχέδια ΣΣΕ για τα Ωδεία, τα μαγαζιά εστίασης, τις συναυλίες, την Τηλεόραση,  τα Κρατικά Θέατρα και Ορχήστρες, αμοιβολόγιο για παραδοσιακούς καλλιτέχνες.

Πληρώσαμε την κρίση του 2009, πληρώσαμε την Πανδημία, τώρα μας ζητούν να πληρώσουμε και τον Πόλεμο για το ξαναμοίρασα του κόσμου.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να έρθει σε επαφή με το παράστημα, να οργανώσει την συζήτηση και την ενημέρωση με άλλους συναδέλφους. Ελάτε σε επαφή με το παράρτημα μέσω messenger @pmsparartimalarissas, μέσω mail pmsparlar@gmail.com  ή μέσω του τηλεφωνικού κέντρου στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας 241 025 0708.

Από αυτή την σκοπιά η γενική Απεργία και από την δική μας μεριά πρέπει να αξιοποιηθεί ως μοχλός πίεσης για τα συλλογικά μας δικαιώματα και τις συμβάσεις που θέλουμε να υπογραφούν. 

Μετά τα δυο χρόνια Πανδημίας, που μας άφησαν χωρίς δουλειά και εισόδημα,  είμαστε μπροστά σε μια γενικευμένη πολεμική ανάφλεξη. Η Κυβέρνηση, πλήρως ευθυγραμμισμένη με το ΝΑΤΟικό σχεδιασμό, αυξάνει ακόμα περισσότερο τους εξοπλισμούς. Συμμετέχει ενεργά στην πολεμική εμπλοκή με αποστολή όπλων στην Ουκρανία, ενώ το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και του Πειραιά υποδέχεται καθημερινά τις πολεμικές μηχανές του ΝΑΤΟ, η Λάρισα και ο Βόλος έχουν γίνει ορμητήρια. Το ελαχιστοποιημένο εισόδημά μας δέχεται νέο πλήγμα από την εκτόξευση της ακρίβειας, που ο πόλεμος οξύνει. Η Κυβέρνηση δηλώνει ότι «ο πόλεμος έχει και το τίμημα του». Εκπρόσωποι της ΕΕ δηλώνουν ότι,  «οι Ευρωπαίοι πολίτες πρέπει να μειώσουν τη ζέστη στα σπίτια τους».

Οι πολλοί έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε τα σχέδια τους, να φέρουμε στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες

Η πείρα που αποκτήσαμε τη δύσκολη περίοδο της Πανδημίας  μας έχει δυναμώσει. Η φωνή των πολλών έδειξε ξανά, τις τελευταίες μέρες, ότι μπορεί να σταματήσει τα σχέδια αυτών που φαντάζουν παντοδύναμοι και έχουν όλα τα μέσα στα χέρια τους. Οι μουσικοί του Δήμου Αθηναίων με τις συλλογικές τους αποφάσεις, διάλεξαν το δικό τους τρόπο να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στα θύματα του πολέμου, απορρίπτοντας την προσπάθεια του Δημάρχου και της Κυβέρνησης να δημιουργήσουν εθνικιστικά αντανακλαστικά, με στόχο την δικαιολόγηση της πολεμικής εμπλοκής της Χώρας μας. Οι εργαζόμενοι στην ΕΛΣ με θάρρος κατήγγειλαν  την προσπάθεια της Διοίκησης τους να χωρίσει τους λαούς, να παρουσιάσει τους εργαζόμενους σαν υποστηρικτές  των εθνικιστικών αντιπαραθέσεων.

Οι εκατοντάδες υπογραφές στο ψήφισμα του Συλλόγου μας,  έδωσαν την απάντηση των Καλλιτεχνών στην προσπάθεια  της Κυβέρνησης να λογοκρίνει την Τέχνη υποτάσσοντας την στις ανάγκες της Πολιτιστικής Διπλωματίας. Έμεινε στο κενό η προσπάθεια  μηχανισμών των ΜΜΕ, να τρομοκρατήσουν τους Καλλιτέχνες και να τους στρατεύσουν στις ανάγκες της πολεμικής εμπλοκής της Χώρας μας (Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών στο αντιπολεμικό ψήφισμα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου "Πολιτισμός ή Βαρβαρότητα" το οποίο μέχρι στιγμής στηρίζουν 1142 καλλιτέχνες, 17 σωματεία-φορείς και 10 μουσικά σχήματα https://www.facebook.com/pmu.gr/posts/4479215085517758)

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να επιβάλλουμε την ανάγκη μας να ζούμε από την Τέχνη μας. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει συλλογικά να διαμορφώσουμε τους όρους αμοιβής και εργασίας μας. Να μη δεχθούμε για άλλη μια φορά να μειώσουμε τις απαιτήσεις μας  για χάρη της ανάκαμψης  και της πολεμικής προετοιμασίας της Χώρας μας. 

Ο δικός μας πόλεμος δεν είναι αυτός που στήνουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα Κράτη που εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους. Δεν μπορεί να πληρώνουμε στη Χώρα μας την ενέργεια   σε ύψη δυσβάσταχτα, για τα συμφέροντα  των Ελλήνων εφοπλιστών, που βγάζουν δις, από τη μεταφορά του  Αμερικάνικου υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη. 

Ο δικός μας πόλεμος είναι οι αγώνες μας για όρους εργασίας και αμοιβής που  εξασφαλίζουν την επιβίωση μας. Κανένα Κυβερνητικό μέτρο δε θα αναπληρώσει την απώλεια του εισοδήματος μας από το κύμα ακρίβειας. Μόνο οι διεκδικήσεις μας για καλύτερες αμοιβές μπορούν να μας φέρουν σε καλύτερη θέση. Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για νέο εργασιακό και ασφαλιστικό των Καλλιτεχνών, φέρνουν και νέο χτύπημα στα δικαιώματα μας. Έρχονται να ικανοποιήσουν το πάγιο αίτημα των εργοδοτών, να απαλλαγούν από το κόστος της ασφάλισης μας.

Οργανώνουμε τη δική μας συλλογική απάντηση μαζί με τα υπόλοιπα καλλιτεχνικά σωματεία της πόλης:

▶️ Συμμετέχουμε στις συσκέψεις που οργανώνει ο Σύλλογος μας για τη διαμόρφωση των αιτημάτων μας σε κάθε χώρο μπροστά στην Απεργία.

▶️ Συμμετέχουμε στην αντιπολεμική συναυλία που οργανώνουν σωματεία και φορείς το Σάββατο 2 Απριλίου στη Λάρισα, στην κεντρική πλατεία στις 12:00.

▶️ Την Τετάρτη 6 Απρίλη απεργούμε  σε κάθε χώρο (Μουσικά Σύνολα, Ωδεία, νυχτερινά μαγαζιά, studio κ.α.)

▶️ Συμμετέχουμε μαζικά στο απεργιακό συλλαλητήριο στις 10.00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας

𝝟𝝖𝝡𝝞𝝖 𝝖𝝢𝝖𝝡𝝤𝝢𝝜, 𝝩𝝮𝝦𝝖 𝝚𝝞𝝢𝝖𝝞 𝝜 𝝮𝝦𝝖 𝝩𝝜𝝨 𝝡𝝖𝝬𝝜𝝨 𝝨𝝩𝝤𝝢 𝝥𝝤𝝠𝝚𝝡𝝤 𝝘𝝞𝝖 𝝩𝝜𝝢 𝝞𝝟𝝖𝝢𝝤𝝥𝝤𝝞𝝜𝝨𝝜 𝝩𝝮𝝢 𝝨𝝪𝝡𝝫𝝚𝝦𝝤𝝢𝝩𝝮𝝢 𝝩𝝮𝝢 𝝥𝝤𝝠𝝠𝝮𝝢